Pályázatok

A gerillasörfőzde új ruhája - Balkezes arculatplasztika

Logó design
-
Balkezes
100.000 Ft
Hátravan:
Sikeres
Követő: 41
nyarast

Megbízó

34

Hozzászólás

100%

Értékelt koncepció

1 év 3 hónap

Utolsó aktivitás

Extra díjazás
Extra díjazás

a díjon felül egy rekesz Balkezes sör még a nyertesnek!

Koncepciók (50)

Beküldve: 2018. 04. 04.
24
21
9
Beküldve: 2018. 04. 04.
3
2
7
Beküldve: 2018. 03. 28.
6
2
7
Beküldve: 2018. 03. 30.
10
14
7
Beküldve: 2018. 04. 03.
3
0
7
Beküldve: 2018. 04. 04.
10
0
7
Beküldve: 2018. 04. 03.
8
0
7
Beküldve: 2018. 04. 04.
7
0
7
Beküldve: 2018. 03. 25.
5
2
6
Beküldve: 2018. 03. 28.
18
2
6
Beküldve: 2018. 03. 22.
9
4
6
Beküldve: 2018. 03. 29.
7
1
6

Oldalak

Feladat leírása

Piaci helyzet: 

"A kisüzemi sörfőzdék a belföldi sörpiac választékát színesítik, sörkülönlegességeket állítanak elő [HVG, 2016]

"Tavaly 6,2 millió hektoliter sört értékesítettek a hazai piacon a nagy sörgyárak, a kisüzemi főzdék közel 100 ezer hektolitert." [Világgazdaság, 2018]

Ezekben a kisüzemi főzdékben néha megfordulnak vendégfőzők - itthon sokan gerillákként hivatkoznak rájuk, külföldön ez "gypsy brewing" néven fut - akik saját főzdével nem rendelkezvén az ottani főzőmesterekkel együttműködve főzik le otthon, házi sörfőzés keretében kikísérletezett, majd üzemi mennyiségre felskálázott söreiket. Vannak egy páran, és egyre többen lesznek, van aki hobbiból csinálja, van akinek komolyabb tervei is vannak. Egy fellendülőben lévő fiatal ágazat, bővülő kínálattal, és stabil kereslettel.

Feladat leírása

Megbízó bemutatása: 

A Balkezes egy újgenerációs sörmárka. Két házisörfőző hozta létre, akik a polgári állás és család mellett invesztálnának a hobbijukba: időt, munkát, pénzt. Mérnökemberekről van szó, akik már hatodik éve élesztik a söröket, állítólag nem is rosszul - több díjazott házifőzet mellett a Gault&Millau szerint mi készítettük a 2016-os év sörét (Hopster), illetve a GreyJoy nevű dupla IPA-t a jelenleg kapható legjobb magyar sörök közt tartják számon. Utóbbi címkéjét itt pályáztattuk a KreaNod-on, nagy sikerrel: http://kreanod.hu/palyazatok/sorre-cimke-gerillaknak, és a Bagoly nevű baltic porter sorozatunk címkéjét is itt álmodták meg http://kreanod.hu/palyazatok/sorre-cimke-gerillaknak-masodik-felvonas

Ha valami jó sikerül otthon, felskálázzuk, lefőzzük egy sörfőzdében, és megoldjuk, hogy Balkezes márkanév alatt elérhető legyen olyan helyeken, ahová az emberek többnyire jó sörökért járnak - ha emiatt gerillának hívnak minket, akkor azok vagyunk. Igyekszünk venni és erősíteni is a honi "sörforradalom" rezgéseit, alapító tagjai vagyunk a KRAFT sör egyesületnek, részt veszünk a nemzetközi Beer Week in Budapest fesztivál szervezésében, és próbálunk ott lenni ahol történik valami a jó sörök körül.

Célunk jelenleg a folyamatos előállító kapacitások fenntartása mellett aktuális kedvenc típusainkat úgy kitanulni, hogy a magasra tett standardjainknak megfeleljenek. A tapasztaltakat pedig igyekszünk saját hangunkon előadni azoknak akik értik a jó sört, vagy kíváncsiak rá. Mindezt lazán, természetesen, erőlködés és pózolás nélkül. Némi színpadiasság időnként belefér.

Kiforrott arculatunk nincs, ezért is vagyunk most itt. Van egy szöveges logó és egy korsó motívum amit használni szoktunk, ebből a szöveges logó kerül a sörökre általában, a korsót a dobozon és időnként magában avatarként használjuk.

Eddig is megjelentünk néha külföldön, de idén májusban kilépünk a nemzetközi porondra, nagy nevek közé, és mint a bálba készülők elért minket a "nincs egy rongyunk amit felvegyünk" effektus. A most használt motívumok nagyjából rögtönzés eredményei voltak, és jól szolgáltak évekig, de itt az ideje profi és praktikus arculatot készíteni.

linkek:
http://balkez.es/
https://www.facebook.com/Balkezes/
https://twitter.com/balkezes

Feladat leírása

Feladat: 

A szöveges logónkat szeretnénk rendbe tenni, és hozzá egy szimbólum jellegű grafikát ami a szövegessel együtt is használható, tehát passzolnak, de külön-külön is megállják a helyüket, és mindkettő betölti a funkcióját.

A "Gerilla. Brewery. Hungary." szavakat fogjuk használni a külföldi kommunikációban, a szöveges logóból kell egy verzió ami ezekkel ki van egészítve, a "szimbólum" pedig adott esetben kiegészíthető legyen a "Balkezes. Gerilla. Brewery. Hungary." szavakkal.

MILYEN JAVÍTANDÓ VAN A SZÖVEGES LOGÓVAL (SZERINTÜNK)?
(nem minden kell feltétlen változtatni, ezek csak a visszajelzések a jelenlegihez összegyűjtve)

- ha a jelenlegi megjelenés nagyjából maradna, esetleg hozzá lehet nyúlni, hogy praktikusabb jobb legyen (lekerekítések, finomhangolás, méretarány, hogy jobban lehessen használni címkén, plakáton, pólón, etc)
- a fordított B-hez kötődünk, de az L-t néha J-nek nézik, tehát BAJKEZESnek nézték sokan
- a font-ban lévő fehér foltok nagyításban néhol hülyén néznek ki, kicsiben / közepesben meg jól mutat (pólón pl). Lehet anélkül jobb lenne.
- a jelenlegi fontban függőleges szimmetria hiányzik egy kicsit, az áthúzások nem középen vannak, így látványban el tudja vinni a körítést - ez nem feltétlen gond, csak megjegyzés.
- Időtállóvá kell tenni - egy 10 évig ezt szeretnénk használni biztosan, ne menjen ki a divatból
- szeretnénk ha egyedi lenne, a stílust meghagyva elszakadni valamennyire ettől a jelenlegi free font-tól

MI A GOND A KORSÓVAL MINT SZIMBÓLUMMAL (SZERINTÜNK)?
- nem passzol a szöveges logóval, nem ugyanaz a stílus, nehezen használjuk őket együtt
- egy kicsit talán ódivatú - ez utóbbi nem zavar nagyon ha kap egy kis kiegészítést / átdolgozást
- nehezen teszünk hozzá szövegeket, egyedül talán a körbe működött valamennyire
- a grafikát elkértük a tulajdonostól így a miénk, de nem csináltunk vele semmit, nem lett testre szabva, használjuk ahogy volt. Jó lenne kicsit magunkévá tenni.
- talán kicsit túl részletes, nagyban és kicsiben is gondot tud okozni (nem kardinális)
- szeretnénk poharat is logózni vele, a poháron egy korsó pedig nem az igazi

MIT VÁRUNK EGY SZIMBÓLUMTÓL?
(mármint ha lesz, és / vagy nem a korsó átdolgozása marad, de ott is figyelembe lehet venni)

- lehetőleg egyszínű legyen, hogy mindenhez tudjuk igazítani. legtöbbször fekete vagy fehér formában használjuk
- egyszerű legyen, de ne felejthető
- passzoljon a szöveges logóhoz
- legyen menő
- kicsiben és nagyban is legyen értelmezhető - elférjen egy söröskupakon, de egy A0-se legyen gond
- praktikusan felhasználható legyen (téglalap / kör)

Mivel nem vagyunk benne biztosak mennyire ragaszkodjunk a jelenlegi dizájnelemekhez, a pályázó több lehetőség közül választhat (vagy több megoldást is küldhet akár, ha van kedve / ideje / ötlete)

I: MEGOLDÁS - biztoskezű mesterembereknek:
A jelenlegi szöveges logó és a korsó ráncfelvarrása és összeegyeztetése, hogy egységes arculatként meg tudjon jelenni a jelenleg használt helyeken. A Gerilla. Brewery. Hungary. jelszavak hozzáillesztése, hogy lehessen egy verzió ezekkel és egy e nélkül is.

II: MEGOLDÁS - kreatív kalandvágyóknak:
A jelenlegi szöveges logó ráncfelvarrása, és új szimbólum létrehozása a megadott elvárások és stílus szerint. A "Gerilla. Brewery. Hungary." jelszavak hozzáillesztése, hogy lehessen egy verzió ezekkel és egy enélkül is.

III: MEGOLDÁS - a bátrabbaknak:
új szöveges logó és új grafikus szimbólum, esetleg önálló szöveges logó ami szimbólumként is szolgál - teljesen szabad kéz. Ez azért nehéz, mert a BALKEZES szöveges már bejáratott, de ha olyan a pályamunka akár válthatunk is. A Gerilla. Brewery. Hungary. jelszavak hozzáillesztése, hogy lehessen egy verzió ezekkel és egy e nélkül is.

Feladat leírása

Célkitűzés: 

- ha meglátják a logót / címkét, motívumot, meg akarják tudni az emberek, hogy milyen sör lehet e mögött.
- fontos, hogy azt az érzést tudjuk kiváltani első blikkre, amit egy jól brandelt itthoni, vagy nemzetközi kisüzemi / craft főzde.
- a jó sör mellé egy megkapó megjelenés is párosuljon ami része a teljes sztorinak
- nem kell leugrania a polcról, de fel kell tűnnie a tömegben
- a fogyasztó olyan jelképként tudja használni a brand motívumokat ami mutatja, hogy odafigyel arra mit iszik, és kategórián belül is inkább a különlegességek érdeklik mint a nagyobb tételben elérhető "kommerszebb" márkák

Feladat leírása

Célközönség: 

Kisüzemi, különleges, jó sörök fogyasztói, akik a megszokott ipari helyett keresik az izgalmast, az újat - úgy Magyarországon mint külföldön (elsősorban EU).

Feladat leírása

Ígéret/támogatás: 

Egy olyan sörhöz juthat hozzá, amiben nincsenek kompromisszumok, különleges és megéri az árát.

Feladat leírása

Márka jellemzése: 

Balkezes márka még épülőben van, de arra törekszünk, hogy a sajátos felfogásban tálalt tradicionális stílusok mellett a nem konvencionális megközelítésekről, újításokról, meglepetésekről is szóljon, mindezt konstans minőség tartása mellett, elszántsággal, merészséggel, lendülettel.

A gerilla kifejezést azért választottuk, hogy a függetlenséget és a méretünkből és működésünkből fakadó rugalmasságot és hatékonyságot sugallja, nem a military vonalra gondolunk feltétlen. Bár meg kell vallani nem is zárkózunk el nagyon, szeretjük a praktikus megoldásokat, a célszerű egyszerűséget - főleg ha jól néz ki.

A Balkezest a craft beer szcénában nemzetközileg is ismert, de magyar márkának szánjuk. Nem nyilazunk hátrafelé, nem puhítunk nyereg alatt, de amennyire lehet a működésünk feltételeit itthoni erőforrásból teremtenénk elő, eredményét pedig itt szeretnénk tartani.

Feladat leírása

Médiaterv: 

HOL HASZNÁLNÁNK A LOGÓKAT?
- számlán, dokumentumokon
- sörcímkén
- névjegyen
- fisheye / sörcsapmatricán (kör alakon)
- söröskupakon (koronazár / dugó)
- sörös és fahordón
- kóstolópoháron (teku / taster, nyomatlan példák a lenti linken)
- kartondobozokon (ebbe csomagoljuk a dobozos sört)
- molinón, zászlón, fesztiválsátron
- pólón, sapkán
- e-mail és social media (avatarok, profilképek, fejlécek, aláírások)

jelenlegi felhasználásokról képek erre:
https://drive.google.com/drive/folders/1gWc514GfDvFMcsoGcvmUJve9gqctSJpK...

Az arculatelemekkel hosszú távra tervezünk. Fizikailag megjelennek fesztiválokon, különleges / jó sörökkel foglalkozó kocsmákban, boltokban, éttermekben, gasztro körben.

(Az itt felsorolt elemeket nem kell a pályázat keretein belül megtervezni, mindössze a logót lehet mindenféle változtatás és plusz tervezés nélkül mock up képeken bemutatni. - KreaNod csapat)

Feladat leírása

Stílus: 

- modern, friss, de időtálló stílust szeretnénk. Modern alatt 2018-et értünk, de 2028-ig jók vagyunk, időtállóság alatt pedig nem gond ha visszanyúlunk valamiihez ami már volt, csak ne ugyanaz legyen ugyanúgy, és jövőre se legyen lejárt lemez.
- határokat ki lehet tágítani, bevett sablonok újraértelmezése és elhagyása előny. Lehet nyílt vagy rejtett humor, de ne erre legyen kihegyezve
- szeretjük a rézkarc / metszet szerű megjelenést, single line megoldásokat, woodcut, engraving, stencil, dotwork, linework szavakra Pinteresten olyasmik jönnek ami nekünk oké.
- inkább post rock vagyunk mint gore metal, de semmiképp sem slágerpop
- olyat szeretnénk amit egy elegáns borboltban is megfér a polcon és felhívja a figyelmet, de egy bőrdzseki hátuljára is fel lehessen varrni
- lehetsz minimalista, ha kielégíted az itt felsorolt igényeket.
- lehet merész, de maradjon hatékonyan megvalósítható és praktikusan használható
- fontos, hogy be tudjunk állni a megjelenés mögé, azonosulni tudjuk vele. Két szakállas 30közepe fickó vagyunk. Nem szőröstökű maszkulinitást várunk, de nem is lepkéket meg szivárványt. Igyekszünk frissek lenni és lekövetni merre tart a világ, de a túlzottan fiatalos megjelenés már nem feltétlen áll jól nekünk.

Egy gyűjtemény arról, hogy nekünk általában mi tetszik sörtémában: https://hu.pinterest.com/nyarast/beer-design/

Fórumra figyelünk, kérdezz ha valami nem tiszta!

Feladat leírása

Kerülendő: 

- a sör / sörfőzés klasszikus elemei (komló, maláta, élesztő, sörhab, stb.) inkább kerülendő, vagy csak lényegesen átértelmezett formában jelenhet meg
- stock megoldások, maradjuk eredetiek
- több nemzetközi sörfőzde is van akinek a nevében van kéz, vagy egyenesen balkéznek hívják. Az ő motívumait kerüljük, itt egy lista a legismertebbekről: https://untappd.com/search?q=hand&type=brewery

Feladat leírása

Egyéb ismérvek: 

- örülnénk ha a győztes számlaképes lenne - de ha nem vagy az, ne tartson vissza
- hosszabb távú együttműködés lehetséges, ha az arculat megvan több projektünk is indul (weboldal pl.)

Feladat leírása

Fórum

Tisztelt Megbízó!

A Balkezes név a külföldi megjelenések esetén is megmarad magyar formájában?

Köszönettel,

A Kreatív

Igen, a márkanév marad Balkezes minden fórumon.

Kedves "Balkezesek"!
A leírásotokban az szerepel, hogy : "A szöveges logónkat szeretnénk rendbe tenni, és hozzá egy szimbólum jellegű grafikát ami a szövegessel együtt is használható, tehát passzolnak, de külön-külön is megállják a helyüket, és mindkettő betölti a funkcióját."
Mit gondoltok arról, ha a kettő egyben lenne, illetve ha nem a teljes név lenne megjelenítve a logóban?
Válaszotokat előre is köszönöm!

Kedves TheUltimatePizzacat!

Van ilyen opció:
“III: MEGOLDÁS - a bátrabbaknak:
új szöveges logó és új grafikus szimbólum, esetleg önálló szöveges logó ami szimbólumként is szolgál - teljesen szabad kéz. “

Ebbe a javasolt megoldás is belefér. A logonál akár ha nem a teljes név van megjelenítve is.

Üdv, az én kérdésem az lenne hogy a "Gerilla, Brewery, Hungary" szavaknak szereplenie kell e a logón? köszi előre is a választ :)

Üdv frecskaviktoria,

ha a szimbólumról (mint jelenleg a korsó magában) beszélünk akkor nem kötelező, de jó lenne ha meg lehetne jeleníteni ahogy a kiírásban kértük.

Ha a szöveges, vagy esetleg összevont megoldás születik akkor szeretnénk használni, igen.

Tisztelt Megbízó!

Lehet kérni értékelést, akár hozzászólásban akár pontszámban , hogy tudjuk jó irányba tartunk e? :)
Előre is köszönöm!

Üdvözlettel,
Egy kreatív

Üdv Markoo23,

a pontozást és értékelést a shortlisttel együtt szoktuk általában (akkor ül össze a csapat), de ha van rá igény egy "előpontozást" össze tudunk hozni pár napon belül.

Igazából szerintem annyi is elég lehet ha esetleg hozzászólásban kifejtik a véleményüket. :)

Megvan a shortlist, sok gondolkodás után 4 munka került be végül a befutók közé. Az arculatot elég fontosnak tartjuk ezért több körben ment az elbírálás, és végül olyan munkák kerültek shortlistre ami mindenkinek elfogadható volt - és maradtak le olyanok amik jók ugyan, de nem jutottunk konszenzusra velük kapcsolatban.

A pontszámokat ma felvisszük mindenhová, és jónak, illetve számunkra értelmezhetőnek talált munkára adunk szöveges visszajelzést is hamarosan.

Szeretném megköszönni minden kreatívnak a befektetett időt, a shorlistre kerültekkel a pályázatnál folytatjuk!

ancsi.boda tyű! Nagyon menő munkát kéz-ítettél! :-)

Fórum (11)