Utalást hordoz...

Készítette

Képek

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.

Leírás

Tisztelt Megbízó!

Sokszor, amikor az ember egy természetközeli logót tervez nincs egyszerű dolga, hiszen többnyire ugyan azokat a természeti elemeket kell kiemelnie (föld, víz, levegő, stb.) lehetőleg a legminimálisabb stílusban. Ezért sokszor az ilyen típusú logók nagyon hasonlóak.

Ezért ebben a tervben megpróbáltam egy kicsit más szemszögből megközelíteni a feladatot és valami “utalást” elhelyezni Önökre a megjelölt elemeken kívül, hogy valóban minden mástól megkülönböztethető legyen az eredmény.

Így a terv fő eleme a név alapján egy “M” betű lett. Minden más elem erre épül fel egy isometrikus elrendezésű grafikában. Az “M” betű remek lehetőséget adott a vidékükre jellemző napsütötte dombos és vizes területek ábrázolására. De az épített kincsek is meg tudtak jelenni (tornyok/templomok/házak). A kanál ábrázolása a gasztronómiára utal, a lokációt jelző kis részlet pedig azt sejteti, hogy ezt a területet érdemes célpontként megjelölni a térképeinken.

Összességében azt szerettem volna elérni, hogy a logó egyfajta hangulatot sugározzon a néző számára. Hogy egy kicsit meg tudja idézni azt az érzést, amit az ember a képeken láthat, vagy az odalátogató a helyszínen érezhet.

A grafika részletességét leginkább a megjelenítésre használt technikák sokaságához igazítottam. Így igyekeztem a lehető legegyszerűbb formákat használni.

A szöveg elhelyezésére több példát is mutatok. Azt gondolom, hogy egy későbbi feldolgozás során ez bátran követheti a megjelenés lehetőségeit. Valahol lesz alkalom a vízszintes/hosszabb megjelenésre, de valahol sokkal kevesebb hellyel kell majd gazdálkodni. A “.com” részletet azonban nem akartam a többi szöveghez hasonló méretben kiemelni. Érzésem szerint így is érzékelhető, de nem veszi el feleslegesen a figyelmet a tartalmat hordozó szövegről.

A színek irányadóak. Természetesen megváltoztathatóak.

A színekkel kapcsolatban kérem vegye figyelembe, hogy a színek, minden megjelenítő eszközön (monitor, telefon, TV, stb…) más-más módon jelennek meg. Ugyanez érvényes a  nyomtatási eljárásokra, ahol a technológia/festék/alapanyag/stb… függvényében térhetnek el a színek egymástól.

Üdvözlettel:
További sok sikert a munkájukhoz!

Értékelés

1
2
3
Gyenge
4
5
6
Közepes
7
8
9
10
Kiváló