Trendi, elegáns ékszerüzlet

Készítette

Képek

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.

Leírás

Kedves Megbízó,

Először is lakberendező lévén nagyon örültem, hogy egy számomra testhezálló pályázat is felkerült az oldalra :)
Többféle variációt is készítettem, de a főkoncepció ugyanaz – betonhatású falakkal és modernebb asztal/székekkel párosítanám a meglévő bútorokat, ezzel némileg eklektikus, de fiatalos hatást érnénk el. A mostani asztalt és székeket mindenképpen cserélni kellene, mert azok nem illeszthetők be egy trendi enteriőrbe. Ahogy az 1-4 variációkon látszik, lehetnek a fotelok klasszikusabb darabok, de modern kivitelben. Az asztal pedig feltétlenül modern és minimál kellene, hogy legyen. A jelenlegi laminált padló sem igazán megfelelő a stílushoz, lehet, hogy egy sötétebb árnyalatban már jobb lenne, de leginkább a klasszikus halszálkás parketta illene az elképzelésbe. Ezek összességében elegáns, értéket képviselő hatást keltenek. A falak tekintetében a beton hatás elérhető kiegyenlítő vakolással, vagy egyszerűbb esetben betonszürke festékkel (közepesen sötét árnyalattal). Kiegészítő színnek egy aranysárga árnyalatot választottam, ami jelenleg divatszín, ugyanakkor egy ékszerüzlet esetében tartósan használható, hiszen az aranyra, sárga drágakövekre emlékeztet.

Az egyes variációk a kirakat és a lámpák elrendezésében különböznek.
A kirakat tekintetében a következőképpen:
Az 1, 2, 3, 6-os variációkon a kirakat hátterében elhelyeztem képeket vagy panelokat, hogy valamiféleképpen leválasszam a belső tértől, így jobban láthatók az ott elhelyezett ékszerek. A 2-es variáción a forgóállvány középső részében az ötvösmunka különböző fázisairól gondoltam képeket elhelyezni, ezek egyértelműen utalnának rá, hogy egyedi ékszerek is készülnek. Ilyen képekkel behelyettesíthetők a többi variáció képei is, a lényeg, hogy szépen kidolgozott fotók legyenek, hogy eleganciát sugározzanak. A 6-os variáción egy különleges „tükörkollázs” került a kirakat hátterébe, amiben a fa anyaga hasonló árnyalatú lenne, mint a bútorok.
A 4-5-ös variációkon meghagytam az üres hátteret. Ennek előnye, hogy szabad a be- és kilátás az üzletből.
Minden esetben a kirakatban lévő két szélső fekete doboz tetején a pirosas anyagot az új sárgásra cseréltem. Továbbá kis sárgás kövek (lehet műanyag) véletlenszerű elhelyezésével a kirakatban és a szekrényekben még harmonikusabbá tehető az enteriőr.

A lámpák tekintetében az 1-es variáció szerint egy nagy lámpa kerülne az asztal fölé, és 3 hosszúkás kisebb a pult fölé. A 2, 4, 6-os variációkon a lámpák mintegy véletlenszerűen lennének elhelyezve méretben és elrendezésben egyaránt.  Az 5-ös variáción pedig egy csokorban lennének különböző méretű és magasságú lámpák, valamint a pult fölött maradna a 3 hosszúkás.
A lámpák a látványrajzokon csak illusztrációk, nem katalóguslámpák. A formájukat tekintve hatszögletű csiszolt kőre emlékeztetőek lennének, erről csatoltam egy tervrajzot. Anyagukat tekintve, vas vázra feszített szövetből készülnének.

Az 5-ös variáción a raktár feletti lyukban elhelyeztem még a lámpákhoz hasonló dekorációt, ez azonban nem szükségszerű. Ha jól gondolom akkor ott nincs lezárva a mennyezet, de ez szükség esetén gipszkartonnal megtehető. Esetleg egy szép, a lyukat kitöltő kép is tehető ide.

A raktár bejáratában elhelyezett függöny is talán jobban mutatna egy szürkés színben, de ha az már nem fér bele a költségvetésbe, akkor a mostani fekete is megteszi.
Szintén csatoltam egy inspirációs kollázst, aminek segítségével jobban átérezhető a stílus és hangulat, amit elképzeltem.

Természetesen az egyes variációk tetszés szerint variálhatók.

Csatoltam felülnézeti terveket is. Mivel a bútorokon nem változtattam - kivéve a székeket és asztalt -, a kivitelezés szempontjából egyedül a lámpák méretei lehetnek fontosak, ezeket jelöltem. Foglalkozom egyedi lámpák készítésével, így a kivitelezést is vállani tudom igény esetén. Az asztal és székek méreteinél az egyetlen fontos szempont, hogy a jelenlegieknél ne legyenek nagyobbak, mert azt az alapterület nem engedi meg. Feltüntettem az általam tervezettek méreteit is segítségképpen.
Igyekeztem csak a legszükségesebb dolgokat cserélni illetve módosítani, hogy alacsony maradjon a költségvetés, ezeket viszont elkerülhetetlennek tartom a kívánt cél és hatás eléréséhez.

Amennyiben tetszik a koncepcióm és szükséges, szívesen készítek egy hozzávetőleges költségkalkulációt, beleértve az egyedi készítésű lámpákat, ami szintén a bolti áraknál kedvezőbb megoldás.

Várom a visszajelzésüket, kérdéseiket és kéréseiket :)

 

U.i.: Feltöltöttem egy újabb kirakat tervet, miután olvastam a kirakatra vonatkozó elvárást egy kommentjükben. Ezúttal egy kreatív tervet készítettem, amiben egy öltözőszoba részletet jelenítek meg, ahol a ruhák helyett a fogasokon ékszerek lógnak - hiszen az ékszer öltöztet :)

Értékelés

1
2
3
Gyenge
4
5
6
Közepes
7
8
9
10
Kiváló

Megbízói vélemény

Köszönöm a pályaművet, nagyon kár, hogy idő és energia hiányában nem tudunk továbbmenni, és ez abszolúte nem Önön múlt, kedves kreatív. A beton-dologgal nem tudok azonosulni, nekem a beton befejezetlenséget és szürkeséget sugall. A látványterveken valahogy nem jött át a fény mennyisége. Legközelebb!