NordConn

Készítette

Képek

1.
2.
3.

Leírás

Üdv,

Szeretném beküldeni a koncepcióm a logóra. Két irányt dolgoztam ki, az egyikhez egy variánst is készítettem, ezeken természetesen lehet változtatni, még tényleg csak a koncepcionális szinten állnak. Mindkét logó alapja a letisztult, elegáns hatás keltése a betűtípus választással és főként azzal játszani, hogy a jelenleg meglévő logó tagoltságát megtartsam, de a régi logó színekkel tagolását inkább a betűstílussal oldottam meg, hogy a mai trendeknek megfelelően vizuálisan ne terheljem túl a logót. A betűtípus mellett a tech irányába igyekeztem vinni a logotípia szimbólumait, a fejlesztői környezetben használt karakterrel. A logók színeit a Joblinken megújult arculatához igazítottam, hogy ha közös kommunikációra kerül a sor, a két logó együtt tudjon működni bármilyen felületen, de önmagában is használható legyen a Nordconn, ne csak a másik brandre utaltság köszönjön vissza. Szintén mindkét koncepcióban szerepel az alsó vonal (_) az "International" szó után, a tech/IT irányultságot mutatva, mint gépelési indikátor a szöveges tartalmak végén.

Az első logó, melynek fő motívuma a csillag (*), a tipográfiában asterix-nek nevezett írásjel és a sarkcsillag/north star megjelenése között lett ábrázolva, de egyik irányba se menjen el túl direkten, szájbarágóan. A sarkcsillag megjelenítése nem csak a Nord szóra utal, igyekeztem a kettős jelentést belevinni, mivel ez az iránymutatás legrégebbi jelképe, ha valaki elveszett ez a csillag segítette hazatalálni, most ez a szimbólum segíthet a munkavállalóknak új "otthont" találni, a cég partnereinek pedig segít, hogy megtalálják őket azok, akiket legjobban befogadnának.

A második koncepcióval játékosabban fogtam meg a feladatot, a kapcsos zárójelekkel méginkább a tech irányba tereltem a logó szimbolikáját, de itt direktebb kettős üzenetet közvetítve két emberi profilt mutat be, melyek ellentétes irányba néznek, a köztük lévő kapocs pedig a Nordconn maga, akár a cégek és a munkavállalók között. Ennek készült egy szöveg közepén elhelyezett formabontóbb megjelenítése, illetve a szöveg baloldalára, körben elhelyezett változata, ami a Joblinken logóhoz közelít elrendezésben.

Remélem a koncepcióim elnyerik a tetszésüket, ha bármi változtatási ötletük merülne fel kérem jelezzék.
Üdv,
Egy kreatív

Értékelés

1
2
3
Gyenge
4
5
6
Közepes
7
8
9
10
Kiváló