Máshogy...

Készítette

Képek

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.

Leírás

Tisztelt Megbízó!

A briefet átolvasva három dolgot szerettem volna megvalósítani a tervben. Az első: szerettem volna a tizes számot valahogy elrejteni a logóban. Ezt fontosnak éreztem, mert ez a szám a névadó szám. A második: ha csak lehet kerülöm a szokásos zenei kliséket a grafikában. A harmadik: szeretnék megjeleníteni valamit abból a zenei máshogy gondolkodásból ami briefben olyan részletesen le volt írva.

Ezért a csatolt mintákon is látszik, hogy az egyik "i" és az "e" betű alkalmat adott a 10-es szám elrejtésére. 

A szokásos zenei klisék (hangszerek és formái, hangjegyek, stb) használatát nem csak azért kerültem, mert cél volt grafikailag eltérni a zenei versenytársaktól, hanem azért is mert így sokkal könyebben tud kis méretben is (web, toll, cukorka, stb) érvényesülni a logó.

A máshogy gondolkodás leírásában nekem az egyik legmegkapóbb elem a "csendes cukorka" volt. Ez annyira megragadott, hogy eszembe jutott az a kis gondolat, amit aztán a mintákon is szerepeltettem: "A zene máshogy csomagolva". Kérem ezt ne vegyék tolakodásnak, csak jobban belegondoltam, és annyira igaz lehet Önökre, hiszen igyekszenek egyedileg feldolgozni a zenét, egyedileg előkészülni a koncertekre, egyedileg kommunikálni egymással és a közönséggel, mintha valóban mindig máshogy csomagolnának be egy-egy koncertet.

Azonban ezt volt a legnehezebb megfogalmazni grafikailag. Végül a "C" betűt találtam alkalmasnak arra, hogy pont ezt az ötletet adó csendes cukorkát formázza meg a logó többi elemének stílusában.

A betűk egyedileg rajzoltak/letisztultak. Formavilágukat az "i" és az "1" szám közös kialakítása határozta meg. Az így létrejött 45 fokos negatív teret/irányt próbáltam meg mindenhol tovább vinni. Az "e" betű és a "0" kapcsolatát az áthúzott nulla/zéró jel adja.

Színben ezek csak javaslatok. A fekete és a hangszer barna csak egy irány. A grafika alkalmas lehet nemcsak a monokróm, hanem a pozitív és negatív megjelenésre is a különböző hátterek előtt.

A színekkel kapcsolatban kérem vegye figyelembe, hogy a színek, minden megjelenítő eszközön (monitor, telefon, TV, stb…) más-más módon jelennek meg. Ugyanez érvényes a  nyomtatási eljárásokra, ahol a technológia/festék/alapanyag/stb… függvényében térhetnek el a színek egymástól. (A nyomtatás kapcsán javasolt mindig egy próba nyomatot végeztetni a nyomtatást végző céggel.)

Üdvözlettel:
További sok sikert a munkájukhoz!

Értékelés

1
2
3
Gyenge
4
5
6
Közepes
7
8
9
10
Kiváló