Lenyomat

Készítette

Képek

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.

Leírás

Tisztelt Megbízó!

Amikor elolvastam a briefet, valamiért az a gondolat kezdett el irányítani, hogy bár nem vagyok borszakértő, azt gondolom, hogy egy bor végső formájára/ízére rendkívüli módon hat a “szülőföldje”, a “gazdája” és a gazda tudása, és még sok minden amit Önök is sokkal szakszerűbben felsoroltak.

Úgy érzem mindezek mind-mind rányomják a saját lenyomatukat a borra. Mintha mind-mind a saját ujjlenyomatát otthagyná a boron, hogy a végén egy egyedi és egyediként felismerhető termék legyen. Ezért a jelzett egyszerű, letisztult stílusban próbáltam egy olyan ujjlenyomat formát létrehozni, amiben megjelennek a dombok és a tőkék, a borosüveg és egy pohár is úgy, hogy az a későbbiekben meg tudjon felelni a több féle nyomdai technológiának (fémfóliázás, domborítás, szitázás, stb…)

Amit még szeretnék elmondani, hogy a logó kivételével a többi megjelenített formát én inkább csak “irányjelzésnek” szánom. A mellékelt dobozok, névjegyek, táblák, stb. végső formáját rengeteg minden befolyásolhatja a valóságban. Így azokat véglegesíteni én úgy gondolom, a valós viszonyok ismeretében lehet. Mire gondolok? Pl. A megjelenített adatok mennyiségére (ez most nem ismert), ami nem mindegy egy névjegykártyán vagy egy csomagoláson. Egy elméleti dizájn nem biztos, hogy meg tud felelni a tényleges adat mennyiségnek (vagy csak “erőszakkal”, de úgy nem érdemes). A lekerekített formájú névjegy is számíthat, mely jelen esetben szerintem jól követi a logót, de kérdés, hogy az Önök környezetében van-e olyan kivitelező, aki ezt vállalja, vagy éppen Önök vállalják-e ennek a kialakításnak a plusz költségét. Vagy egy boros doboz tervéről ha beszélünk: nem ismert az üveg mérete, a termék színe, az elképzelés, hogy mi látszódjon belőle és mi nem. De számít az is, hogy egy nyomda milyen technológiát tud Önöknek javasolni a kiveitelre, hiszen a borok esetében ezek a lehetőségek szinte végtelenek. Szóval ezek hosszú folyamatok a valóságban, s a terveim emiatt csak irányjelzők.

A színek:
Alapvetően nem törekedtem arra, hogy egy szín legyen kiválasztva. Inkább arra figyeltem, hogy a logó képes legyen alkalmazkodni a különböző “környezeti viszonyokhoz”. Azaz képes legyen akár olyan kihívásoknak is megfelelni, mint amikor a termék színe határozza meg a csomagolást, s a logó ezt követi. Jelenleg a piros egy árnyalatát használtam. De természetesen ez megváltoztatható.

A színekkel kapcsolatban kérem vegye figyelembe, hogy a színek, minden megjelenítő eszközön (monitor, telefon, TV, stb…) más-más módon jelennek meg. Ugyanez érvényes a  nyomtatási eljárásokra, ahol a technológia/festék/alapanyag/stb… függvényében térhetnek el a színek egymástól. (A nyomtatás kapcsán javasolt mindig egy próba nyomatot végeztetni a nyomtatást végző céggel.)

Üdvözlettel:
További sok sikert a munkájukhoz!

Értékelés

1
2
3
Gyenge
4
5
6
Közepes
7
8
9
10
Kiváló