Kalamáris 3.

Készítette

Képek

1.

Leírás

A cégnévre támaszkodunk!

 

 

A Tintatartó cégnév nagyon karakteres, ritmusos és könnyen megjegyezhető, első hallásra is. A jelentése átvitt (a portinta tartója a toner), mégis utal az írás és nyomtatás történeti fejlődésére is (a lúdtollat üveg tintatartóba mártogatták). Az írás eme klasszikus kellékei napjainkig divatosak és keresettek, hiszen persztizst, komolyságot, tapasztaltságot sugallnak.

Akinek van ritmusérzéke és hallása, a Tintatartó névbe belehallja a “pamparampam” közkeletű töltelékszót is, ami a ritmus érzékeltetésére, valamilyen folyamat tempójának felidézésére szolgál. A cégnévként használt szó nyelvtörők és szójátékok kedvelt eleme is: “tarantulás tintatartó tartalma” stb.

Ebben az irányvonalban a szlogenek vagy visszautalnak a cégnév ritmikusságára, vagy maguk is érezhető ritmust képviselnek.

szlogenek:

Tintatartó – A nyomtatás ritmusa, A munka ritmusa, Az alkotás ritmusa (A szlogen utal a cégnév adta ritmusra és lendületességre, amely képviseli a cég szállítási rendjének és ügyfélkezelésének gördülékenységét is – nagy raktárkészletről azonnal szállítanak, nincs várakozási idő stb.)

Tintatartó – Printesszencia (Szójátékos, extra tömör szlogen, a Tintatartó missziójának és víziójának kvintesszenciája :)  A kvintesszenca, azaz a quinta essentia – ötödik elem – valaminek a lényegére, alapvetésére, alapelemére utal. Ha valakinek a szlogenben felismerhető kvintesszencia szó nem ismerős, még mindig felismerheti a meglehetősen köznyelvben forgó esszencia szavunkat, ami összegzést, lényeget jelent úgyszintén. Az angol print, azaz nyomtatás szót csempésztem a latin kifejezésbe, így a szó azt jelenti, a nyomtatás alapfeltétele, bázisa.)

A mellékelt logótervek a Tintatartó arculati pályázatának benyújtott tervei között szerepelnek, itt a szándékom a szlogen valódi környezetben való megmutatása volt.

Értékelés

1
2
3
Gyenge
4
5
6
Közepes
7
8
9
10
Kiváló