Házi kedvenc

Készítette

Leírás

Tisztelt pályázathirdetők,

három javaslattal gazdagítanám a bőséges felhozatalt.

Az első kettő a pet (házi/kedvenc állat) szót tartalmazza, utalva a cég/üzlet törekvéseinek alanyára, az utolsó érdekes, kifejező, sokrétű fogalom.

Petunio/Petunion
Pet+universum/unio/union
Jól tükrözi, hogy az üzlet a házi kedvencek világának összes tartozékával szolgál és szerves egységet alkot minden felmerülő kívánság maximális kielégítésére. Hangzása is szép, hasonlít a petúniára, egy trombitaszerű, nagyon sokáig és sokat virágzó, színes, kedvelt virágra.

Petall
Pet+angol és német mindenség szó.
Ismét arra utal, hogy itt minden megtalálható, ami a házi kedvencekkel kapcsolatos, hangzása szép, a több nyelvben is megjelenő szirom szóra emlékeztet.

Pupillo
Latin alapú (jelen esetben olasz) és abból kölcsönző nyelvekben pupillát/íriszt jelent, melynek szerepe a szembe jutó fény szabályozása. Tágulása, szűkülése érzelmeinkről, lelkiállapotunkról is árulkodik. A legtöbb gazdi számára a hobbiállat is olyan fontos, mint a szeme fénye, a legjobbat szeretné számára. Szépnek tartom, hogy egy nagyon érzékletes, a magyar nyelvből lassan kikopó szerkezetre (úgy szeretem/féltem, mint a szemem fényét) utal vissza, mégis több nyelven érthető.

Másik megközelítése, hogy a pup/puppy az angolban fiatal, virgonc állatot/kölyökkutyát jelent, az  –illo meg latin eredetű (jelen esetben spanyol) becéző/kedveskedő kicsinyítőképző.

Hangzása is kellemes, zenei.
 

Értékelés

1
2
3
Gyenge
4
5
6
Közepes
7
8
9
10
Kiváló