Gittinger - Bazaltos látkép

Készítette

Képek

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

Leírás

Natúr borkedvelőként igazán megfogott a feladat, nagyon jól esett a leírásban olvasott elhivatottság! Kérem fogadják szeretettel pályázati munkámat.

A címke tervezésekor szerettem volna visszaadni a Szent György-hegy kőzet- és ásványvilágát, melyek így nyilvánvalóan a borban is megjelennek. Éppen ezért a grafika alapja mind a négy verzió esetén egy-egy kőzetminta, utalva a bazaltos világra. Ezek a mintázatok szűrődnek át a borhoz társított színeken. A grafika alján pedig, mint a kőzetből egy kitörés, maga a hegy ikonikus rajzolata, sziluettje jelenik meg letisztult vonalvezetéssel, így mögötte a szín adja az égbolt jelképét.

Maga a logó a címke tetején stancolt technikával egy "nyelvként" kilóg az alap lekerekített négyszögletes formából, így kiemelve magát a brandet. Ugyan ez a logó a hátoldalon különválasztva jelenik meg a helytakarékosság miatt, fent a szöveges rész, míg a lenti sarokban csak a "G" jelkép van használva, halvány alnyomatként.

A címke anyaga enyhén texturált, matt kreatív öntapadó, amelynek mintázata és domborúsága a klasszikus papírkészítésre utal, így közelítve a megjelenést még jobban a natúr borok világához. 4-500 darab esetén kiválóan gyártható digitális nyomdagépen, míg nagyobb darabszámban nyomdai ofszet eljárásban alkalmazható.

Az üvegek záródását tekintve a natúr borok világában trendinek számító két világ jelenik meg. A borok esetében dugó és az adott bor színvilágára színezett pecsétviasz kombinációja, míg az almabor esetében a szén-dioxid miatt koronazár használható.

Értékelés

1
2
3
Gyenge
4
5
6
Közepes
7
8
9
10
Kiváló

Megbízói vélemény

Erőteljes, ugyanakkor harmonikus és letisztult pályázat, nagyon jól eltalálva a kiírás elképzeléseit. Hálás köszönet érte!