Fekete kos responsive design terv

Készítette

Képek

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.

Leírás

Kedves megbízó!

Elkészítettem a hotel honlapjának a struktúra terveit 3 méretben, főoldallal és két aloldallal ahogyan kérték.
Rövíden megpróbálom leírni, hogy milyen főbb szempontokat tartottam szem előtt a stuktúra tervezésekkor.

Fő szempont:
A legfontosabb szempont számomra az volt hogy az aktuális ajánlatok a szobafoglalás minél kitüntetetteb helyet kapjanak az oldalon, mivel ez a fő profilja egy hotelnek.
A főoldalon egy slideshow mutatja be az aktuális ajánlatokat,(3-4 váltakozó kép lehet) az aloldalon pedig ez a funkció a foglalás és ajánlat hírlevél  menüpont alá kerül. Tehát bárhová is kalauzol a látogató az oldalon, ezek a funkciók mindíg elérhetőek lesznek számára.(Ajánlatkérés foglalás akciók)

Menürendszer:
A menürendszert teljesen átalakítottam. A lenyíló menüt teljesen megszűntettem, mert ez a funkció telefonon használva eléggé nehézkessé teszi az oldal működését. Balról jobbra fontossági sorrendbe raktam a menüpontokat, mert szinte mindent balról jobbra nézünk meg, ezért fontos hogy a számunkra fontos információkat az oldal bal oldalára helyezzük el.

A szállásról menüpontot átalakítottam főoldallá(slide show) itt olvasható egy leírás a szállodáról és szintén elérhetőek a fő funkciók(ajánlat foglalás akció)

Szobák menüpontot csináltam az áraink csomagajánlatok menüpontból, mivel a csomagok kiemelt helyet kapnak az oldalon. A szobák menüpontra kattintva a tartalmi részben megjelenhetének a különbőző szobák, /fő vagy elhelyezkedés szerint pl: régi szárnyban vagy új szárnyban van.
Tipp: kattintható boxokat csinálnék a szobákból, hasonlóan az akciós ajánlatokhoz, ha rákattint a látogató a szoba részletes leírását kapja.

A wellness részleg kiemelését is fontosnak tartom, mivel nagy mértékben emeli a hotel színvonalát, megérdemel egy menüpontot.

Az akciókban lehetne megtekinteni a csomagajánlatokat.

Az ízvilágot kiszedném a menüpontok közül, mivel a konyha megjelenik a galériában. Az itallapot és a recepteket én a lábrészbe terveztem letölthető dokumentumként.

A galériában jelenne meg az összes kép hasonlóan mint amit a wellness oldalon készítettem. A különböző képekből ízelítőt 1-2-3 db-ot láthatna a látogató, és ami felkeltette az érdeklődését azt tovább pörgetve, láthatná az összes képeta kategóriában. Galéria, wellness, ízvilág... stb leosztásban. Így egy viszonylag rövíd oldalt kapunk így a látogató nem fog elveszni az óriási képrengetegben.

A programokba kerülnének a környék látnivalói, programjai.Itt is egy képet és röví leírást kapna a látogató az összes programról, és amelyik elnyerte tetszését azt a részletesebben vagy bővebben-vagy továbbra kattintva végigolvashatná. Így áttekinthetőbbek a programok is és színesebb lesz az oldal a képektől.( Ezt is hasonlóan boxba rendezném mint az akciós ajánaltokat)

????
Az oldalukat böngészve a házon belülben bukkantam rá véleményem szerin egy fontos szolgáltatásra, itt a legénybúcsú leánybúcsú rendezvényszervezésre gondolok. Én azt javaslom, hogy ezt a funkciót vegyük ki a programok közül és tegyük be a menübe rendezvény menüpont alatt, mert véleményem szerint ez a cégek és nagyobb baráti társaságok számára nagyon vonzó lehetőség. Hasonlóan a csomag ajánlatokhoz ezekről a programokról is készülhetne egy rövíd bemutató.Önök szerint érdemes ezzel így foglalkozni?

Fejléc:
A  fejlécben helyeztem el jól látató módón egy telefonszámot. A logót középre igazítottam, megérdemli ezt a kitüntetett helyet, mert ez a hotel cégére, és nem mellesleg jól is néz ki. Az elérhetőség menüpontot az oldal tetejére helyeztem el. A briefben elmlítették, hogy a vendégeik fele külföldi, én ezért javaslom önöknem , hogy az elérhetőség mellé egy nyelvválasztó is tegyünk be, ez vonzóbbá teszi a hotelt a külföldi turisták számára.Mi a véleméynük erről? Természetesen tudom , hogy ezt a  rengeteg információt 2 nyelvre lefordítani sok munka, ha nem szeretnének ezzel bajlódni, kiveszem a vázlatból.

Lábléc:
A láblécbe kerülnének a fizetéssel kapcsolatos információk, a letölthető dokumentumok az impresszuk a GYIK, foglalási lemondási feltételek, és a menürendsze függőleges elrendezésben kölönlegesebb kiemelés nélkül.

Ajánlatkérő űrlap:
Felugró ablakként képzeltem el.

3 db moodboard:
készítettem az oldalhoz 3 db stíluslapot amin a honlap színeit a betütípusokat és a oldal bal szélén megjelenő növényi ornamentikát választhatják ki, remélem a három közül valamelyik elnyeri tetszésüket.

Kérem válaszák ki, hogy melyik stíluslappal dolgozzak tovább, és nézzék meg hogy ez a struktúra, felépítés megfelelne -e önöknek, ha bármiben változtatni szeretnének, állok rendelkezésükre!

Üdvözlettel:
egy kreatív

U.i.: Elnézést kérek a pixelpontatlan design miatt, amennyiben körvönalazódnak az elképzeléseik a munkámmal kapcsolatban, és kitaláltuk a tökéletes struktúrát, azon leszek hogy a választott stílussal a designt is pontosan precízen elkészítsem.

Értékelés

1
2
3
Gyenge
4
5
6
Közepes
7
8
9
10
Kiváló

Megbízói vélemény

Nagyon tetszett az a lépcsőzetes megközelítés, ahogy először a struktúrát ragadta meg, és később kezdte a vázat szépen felöltöztetni. Azonnal látszott, hogy a koncepció készítője tudja mi fán terem a reszponzivitás. Kitűnően, megbízhatóan kommunikált. Sajnos nem maradt idő a finomításra.