ELEMENTS

Készítette

Képek

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.

Leírás

KONCEPCIÓ SZERKESZTÉSE - 2. KÖR

Az ELEMEK koncepció 2. körös terveit feltöltöttem. A választott címkeméret 120x95, a hátcímke 120x55cm.

Az eredeti tervhez képest módosult a méret, szélesebb, nagyobb lett, a typo-hasonló karakterű, ám kissé hangsúlyosabb, zártabb betűkből áll (ebből a családból a medium család használatával további erősítés elérhető, de a hangsúlyos dinamikus grafika egy finom, de modern fontot kíván). Maga az OSTOROS logó rajzosságát ellenpontozza a disigno betűtípus, ami egyszerű, elegáns, modern.

A nyakcímke egy alsó fekete sávban került be a hascímkébe, ezzel keretezzük, és súlyt adunk a mintának, mégsem nyomjuk el a központi elemeket.

 

A Bikavér motívum 2 változatban kerül bemutatásra.

Mivel a címke tulajdonképpen minimal, így a bikavér ábrázolás eszköze is az. Maga a bika a címkéhez igazodó stílusban fekete fehér burjánzó vonalakból álló grafika. A címke háttere, az ívek amúgy is egy agresszív, erőteljes vonalvezetést követnek, ami a többi címkével együtt ábrázolva látványosabb.

Az 1. javaslaton kis érmeként, de hangsúlyos helyen, a mintába beágyazódva, a logó fölött helyezkedik el, a 2. verzión a logó hátterében, az Origo-körben-sötétebb mintaként, de annyira, hogy ne zavarja az ostorosbor logó olvashatóságát.

A Rizling címe színkódja az eredeti tervhez képest változott, a termék karakteréhez,a száraz férfias vonulathoz jibban illik a zöld, míg a hárslevelű félédes karakteréhez az arany.

A CÍMKE ANYAGA:

A címkéhez elképzelt papír mindenképpen matt, és hófehér. A szegmensben jellemző fényes címketervek kissé "visszahúzzák" a terméket, nem érvényesül a bor minőségi fölénye - a minták kiemelésére (amennyiben ezt a technológia engedi) esetleg formalakkos kiemelést javaslok - a színes ORIGO-kör és a terméknév sáv, mentén,  - esetleg a vonalgrafika íveinek kiemelésére, ezzel egy tárbeli mozgást adva a címkének a matt és fényes felületek kontrasztja által és a színek térbelivé, ragyogóvá válnak. A gyártási folyamat nem tudom mennyire engedélyezi, de a dombor uv-lakkos technológia még látványosabbá tenné ezt a design-t.

1. KÖR.

KONCEPCIÓ - ELEMEK

A szőlő, a bor termelésben a természet erői, az elemek, a szél, a víz, a nap, a föld...ezek adják a bor magját, ízét, zamatát. Nélkülük nem lenne bor, nem lenne szín,  nem kerülne palackba a csoda. Ezek az elemek kavarognak, örök mozgásban, körforgásban vannak. Ez a koncepció amellett hogy középpontba állítja az OSTOROS image-t, egyszerű, stilizált módon, a vonalbúl, ívekből, egyszerű alakzatot szövevényével és kavargásával hoz étre látványos és dinamikus textúrákat amik ezeket az elemeket - és a borokat - megtestesítik

A TERV

Látványos, egyedi, dinamikus, művészi, mindamellett modern, fekete-fehér vonalritmusokat hangsúlyoz ki erőteljes színekkel. A középen elhelyezett kör az Origo(a logóval), a közös pont, a kezdet, és körülötte a mozgás, a vonalak dinamikája fejezi ki a termék karakterét. A Bikavér erőteljes, szenvedélyes, kavargó....a merlot erős, különleges, mély...a cabernet suvignon bársonyos, telt, gazdag, hullámzó...a rosé könnyed, virágos, gyümölcsösen játékos...a hárslevelű a levelek suhogása a szélben...az olaszrizling könnyed harmatcsepp a szőlőszemen.

SZÍNEK

A markéns fekete-fehér kihangsúlyozására, ellenpontozására használt színek telt, élettel teli szőlő és bor színek, karakteressé és látványossá teszik a portfoliót, és kiemelik az egyes fajták színeit, egyéniségét. Az egyes termékeken belül csak a fekete-fehér alap és egy domináns szín használt hogy kihangsúlyozza a termék harmóniáját.

SZERKEZET, ANYAGOK

A címke két részből áll (illetve a hátcímkével együtt 3), egy négyzetes főcímkéből, ami valamilyen finom, matt papírra kerülne, kiemelve a vonalak dinamikáját, és egy nyakra elhelyzett kiegészítő zászlós címkéből, ami a főcímke papírjából készül, és a kiegészítő információkat tartalmazza, egyedivé teszi a palackot és hagyja érvényesülni a központi elemeket úgy hogy egyúttal fel is hívja a figyelmet a termékre.

 

 

Értékelés

1
2
3
Gyenge
4
5
6
Közepes
7
8
9
10
Kiváló

Megbízói vélemény

Izgalmas, érdekes es különleges. Gratulálunk!