a Mi házunk

Készítette

Képek

1.
2.
3.
4.
5.

Leírás

Tisztelt Megbízó!

A logtípia frissítésénél megőriztem az eredeti sátortetőt idéző motívumot, ezt a formát kezeltem kiindulási pontként; azt továbbgondolva egy klasszikus ház ábrázolás befoglaló formájára egészítettem ki. Az eredeti logóban szereplő szürke háromszög motívumát, mint negatív formát megtartva, a frissített változatban nyíl formában kap értelmet, utalva a cég dinamizmusára. A 2-es és 3-as oldalakon a konvepció különböző változatait mutatom be.

A magam részéről az első oldalon bemutatott változatot emelném ki. Ebben a változatban a nyíl motívumát az őt körülölelő szalag rajzolja ki. Ez a szalag megidézi a mobius szalag végtelenségét, így a folyamatosság és a célirányosság (nyíl) egyszerre jelenik meg a logóban.

Az anyacég, az Építő Simon meglévő, kissé fáradt barna színe helyett a tevékenységére utaló tégla-vörös színt javaslom. Ez a szín amellett, hogy utal a cég alaptevékenységére tiszta, egyértelmű és határozott szín.

A tipográfiában a '80-as évek reklámvilágát idéző betűtípust egy modern, nagyon mai, de sallangoktól mentes, tiszta, egyszerű betűképű fontra, az open sansra cserélem.

A másik céget, az ingatlanközvítítő vállalkozást – a név kiegészítése mellett – egy másik színnel különböztettem meg. Így, bár formailag egyértelmű az azonos tulajdonosi háttér, a különbség markáns, a két cég összetéveszthetetlenné vállt. A kék színt barátságos, nyugodt, pihentető színként jellemzik a színpszichológusok, megbízhatóságot sugall.

Értékelés

1
2
3
Gyenge
4
5
6
Közepes
7
8
9
10
Kiváló