A megtalált szimbólum...

Készítette

Képek

1.
2.
3.
4.
5.
6.

Leírás

Tisztelt Megbízó!

Amikor elolvastam a brief-et, már tudtam, hogy a logónak erőt kell sugároznia. Hiszen ahogy a munkagépeknek, úgy az Önök eszközeinek is erőt kell biztosítaniuk a velük végzett munka során.

Próbáltam keresgélni azokat a szimbólumokat amik erre alkalmasak lehetnek. Végül a gépek/kanalak formáinak a keresése közben láttam meg azt a munkagépet, amit itt mintaként is bemutatok. Ahogy ezt megláttam, tudtam, hogy a választott szimbólum az orrszarvú lesz. Ugyan olyan erős és megállíthatatlan, mint a munkagépek, és a szarva hasonlít ahhoz az elemhez a gépen, ami a hidraulikán keresztül emeli a kanalat.

Ezért a tervben az orrszarvú kiegészült egy hidraulikával és egy rakodókanállal.
Együtt erőt, komolyságot és profizmust sugároznak.

A színek és betűtípusok:
Elsősorban a lapátok feketés/kékes/szürkés színéből indultam ki. Ezt egészítettem ki a pirossal, ami az erőt hivatott kiemelni. Készítettem egy olyan változatot is, ahol a piros rész szürke. illetve kiegészítésként szürkeárnyalatos változatot is mellékeltem. Természetesen a színek megváltoztathatóak.

A terv tartalmaz egy fehér körvonalat is. Ez akkor hasznos, ha a felhasználás során sokféle háttér előtt kell használni a logót. Akár egy weboldal változó hátteréről legyen szó, vagy akár a gépek sárga oldaláról, vagy a lapátok sötét anyagáról. Az öntapadóval ezt körbe vágva a logó minden esetben kaphat egy keretet ami mindig kiemeli a háttérből.

A színekkel kapcsolatban kérem vegye figyelembe, hogy a színek, minden megjelenítő eszközön (monitor, telefon, TV, stb…) más-más módon jelennek meg. Ugyanez érvényes a  nyomtatási eljárásokra, ahol a technológia/festék/alapanyag/stb… függvényében térhetnek el a színek egymástól. (A nyomtatás kapcsán javasolt mindig egy próba nyomatot végeztetni a nyomtatást végző céggel.)

Üdvözlettel:
További sok sikert a munkájukhoz!

Értékelés

1
2
3
Gyenge
4
5
6
Közepes
7
8
9
10
Kiváló