FAQ

Mi az indokolatlan plusz munka, és miért tiltott?

Az egyenlő esélyek biztosítása fontos számunkra, ezért előírás, hogy mindenki csak a pályázati kiírásban szereplő feladatokat tervezze meg. Lehet, hogy például egy logó tervezés kapcsán néhányan magától értetődőnek veszik, hogy kisarculatot is készítsenek, de ezáltal azok a kreatívok, akik csak a szükséges terveket nyújtják be, hátrányba kerülnek. A megbízó ugyanis értelemszerűen örül, ha több tervet kap ugyanazon az áron. Ha ebből szokás lenne, akkor előbb-utóbb senki nem indítana például kisarculattervezés pályázatot, mondván a logó mellé majd úgyis megtervezik a résztvevők. Ez vonatkozik a többi kategóriára is.

Először csak töröljük az indokolatlan plusz munkát tartalmazó látványterveket, és figyelmeztetjük a vétkest a szabályra, ismételt előfordulás esetén viszont ki is zárhatjuk az adott pályázatról.

Továbbra sem tiltott természetesen több különböző környezetben elhelyezni a terveket, de csak abban az esetben fogadjuk el a mock-up képek használatát, ha semmiféle plusz munkával nem jár az alkalmazásuk.