Blog

Néha jól jön egy-egy kudarc is
2013. december 9. hétfő 17:12

Eljött a pillanat, amikor egy megbízó először pénzvisszafizetési garanciát kért design pályázat után. Mi tényleg elhittük, hogy hibátlan mérleggel fogunk működni mindig, még akkor is, ha gyakorlatilag „csak” két félnek az együttműködését egyengetjük, így a siker rajtuk múlik. A magyarázkodást soha nem tartottuk járható útnak, ezért annak ellenére, hogy több sikeres pályázatot levezényeltünk már, nem ülünk a babérjainkon, és a kevés kudarcot is megpróbáljuk elkerülni a jövőben. Szóval innentől a cél: hibátlan mérleg a továbbiakban.

Az csak részeredmény, ha sikerül olyan oldalt létrehozni, amelyet két általunk elképzelt ideális fél eredményesen használ. Azt kell célul kitűznünk, hogy szélesítsük azoknak a körét, akik elégedetten használják a KreaNodot, legyen szó akár kreatívokról, akár megbízókról. Nyilván lesznek olyan esetek, amiken nem segíthetünk (időhiány megbízói oldalról, ahogy ennél a pályázatnál is megesett), de biztos, hogy lehet még javítani a brief írás menetén, vagy a kreatívok tájékozódásán. Ezt helyezzük fókuszunkba, de persze a következetesség megmarad. Mindenkinek azért nem akarunk megfelelni, és az általunk elítélendőnek vélt megbízói vagy kreatív megatartás továbbra sem fog eredményre vezetni.

A fejlesztések folyamatosak, és a korrektség most azt kívánja, hogy valahogy jelölve legyenek a „sikertelen” pályázatok. Mi tényleg nem hagytunk kiskaput magunknak, és ilyet nem is tudott eddig a rendszer. :) Mostantól viszont „Visszavonva” felirat díszeleg az ilyen pályázatok mellett, és hogy a kontraszt nagyobb legyen, az eddigi rideg „Lezárva” állapotot pedig átneveztük „Sikeres”-re.

Sokan kértétek, és hosszú mérlegelés után úgy döntöttünk, hogy el is készítjük: Innentől kezdve minden kreatív kérhet email értesítést az induló pályázatokról. Ezt bátorkodtunk alapból mindenkinél bekapcsolni, de akit mégis zavarna, az a profil beállítása felületén kikapcsolhatja az új funkciót.  (Érdemes lehet ezeket az emaileket a levelező programban kiemelni/megjelölni/más könyvtárba helyezni, hogy semmiképp ne maradjatok le róluk.)

Érzékeltük azt is, hogy sokszor elégedetlenséget szül egy-egy megbízói értékelés. Ilyen lesz ezután is, de kitaláltunk egy olyan megoldást, amellyel az érintett kreatív javíthat a sérült átlagpontján, a szokásos vesszőparipánk (hitelesség) a profilok esetében mégsem fog sérülni. Ez viszont már csak jövőre érkezik.

Itt tartunk tehát most. Voltak apró bökkenők, de amíg azt látjuk, hogy a nyitott, jól kommunikáló megbízók rengeteg tehetséges kreatívval tudnak együttműködni a KreaNodon, addig azért annyira nem izgulunk. Csak dolgozunk tovább.

Sziasztok !

Próbáltan nektek írni, de nem kaptam választ, hogyan és hova küldjem a mondandómat?

Szia jardel!

Az info@kreanod.hu email címre közvetlenül is küldhetsz üzenetet, de a lent található „Írj Nekünk” szekcióban is fel tudod venni velünk a kapcsolatot. Mindenre válaszolni szoktunk. De a legegyszerűbb, ha ezúttal mi írunk neked. :)