Blog

Első hét - Titeket ünneplünk kedves kreatívok
2013. január 29. kedd 21:08
Címkék: 

Még csak egy hét telt el, de már itt tartunk... Voltak becsléseink, elképzeléseink, pontos terveink körülbelül olyan 2012 tavaszáig. Hogy fogjuk kezdeni, hogy kommunikálunk majd, vajon hány kreatívunk lesz stb. Aztán azon vettük észre magunkat az indulás felé közeledve, hogy már fogalmunk sincs az ilyesmikről. Az utóbbi időben nem is gondoltunk ezekre a dolgokra, csak a fejlesztés, hibajavítás, tesztelés szentháromsággal feküdtünk és keltünk. Közeledett a múlt hétfő, amikor indulni akartunk. Zuckerberg portékája megtréfált minket, ahogy felszerelkeztünk SSL plecsnivel, így még egy napot csúszott a dolog. Tehát közeledett az időpont, és megkérdeztük egymást: Belegondoltál, mi lesz kedden? Milyen érzés lesz majd? Hogy kellene viselkedni? Egyszerre már nem kell minden bemutatkozásunk után több körmondatban magyarázkodni, hogy „Van nekünk egy portékánk, de ilyen-olyan okok miatt még nem mutattuk meg.” Mindig utáltuk hallani az efféle magyarázkodást. Nem kedveltük meg jobban akkor sem, mikor a másik oldalon voltunk. :)

Megkönnyebbülés, elégedettség, vagy mégis mi volt kedd reggel? Eleinte semmi különös, de egy nagy változást észrevettünk magunkon: Olyanok lettünk újra, mint 2011. és 2012 tavasza között voltunk: Tettre vágyók, agilisak, akiknek kedvenc elfoglaltságuk a KreaNoddal foglalkozni. Szóval mégiscsak átformált minket az indulás.

Egymás közt azért - bármennyire is beálltunk már a rakkolásra - csináltunk tippjátékot. Hány kreatív lesz, hány megoldást fognak beküldeni az első pályázatokra stb. Ezeket a tippeket majd nyilvánosságra hozzuk, de ahhoz képest, hogy a saját kiírásokból még 1 hónap van hátra, páran már most bukásra állunk. Alábecsültük a dolgokat. :)

Voltak persze hibák az elején, hiába kattintottunk már ezerszer minden gombra. A felhasználók sok esetben teljesen máshogy használják az oldalt, mint ahogy azt mi elképzeltük. Az a néhány felkért tesztelő sem tudta azt kihozni belőle, amit Ti.  Hirtelen minden kattintásunknak súlya lett, nem lehetett csak úgy belenyúlni az oldalba, mert észreveszitek. Sokan nagyon készségesen jelezték nekünk, hogy hibát találtak, mi meg remeghettünk, hogy úgy javítjuk-e ki, hogy nem omlik össze valami más. :)

Mostanság nagy divat a „lean” felfogás, de mi nem tudtuk volna azzal vigasztalni magunkat, hogy kijövünk egy minimális funkciókkal bíró oldallal, és majd fejlesztjük ezerrel. Már elsőre erőt akartunk mutatni, és nem ilyen lózungok mögé bújni, még ha nagyon hasznos szemlélet is.

Következő megdöbbenés szerda este, nem egész másfél nappal indulás után ért minket. Jött az email értesítés, hogy egy megbízó pályázatot indított. Na de várjunk csak! Ez most már nem azt jelenti, hogy az egyik fejlesztő tesztel, hanem tényleg egy hús-vér ember döntött amellett, hogy ránk/rátok bízza magát. Te jó ég! Ilyen gyorsan? Rögtön kicsit más lett a leányzó fekvése. :) Reméltük, van elég kreatív, és hogy szállítani tudják a megfelelő minőségű munkákat, de ismét felülmúltatok minden várakozást, amiről 3 nap múlva egy újabb email tájékoztatott a buszon zötykölődve: A megbízó garantálta a díjazást. Micsoda? Máris? Rá kellett kérdeznünk, hogy azért teszi-e hogy több kreatívot csábítson, mert egyelőre nem elégedett, vagy talán… Ááá az nem lehet. És de. Már most több olyan megoldás beérkezett, amiért szívesen kifizeti a felajánlott összeget. Elégedett, és ez a lényeg. Azóta pedig már vagytok 400-an. 400! Hihetetlen.

Mertünk azért álmodni, de ez minden várakozásunkat felülmúlta. 2 nappal indulás után már megrendelés, 3 napra rá pedig már megoldás. De persze ez nem a mi sikerünk, hanem a Tiétek kedves kreatívok. Mi csak a célunk felé hajtunk, hogy adjunk egy platformot, ahol kiteljesedhettek. Nekünk is jól jött volna egy ilyen pár éve, de akkor még nem volt. Ezért alapítottuk, ezért alapoztunk rátok. Megérte. Gratulálunk Nektek!

Továbbra is várjuk a visszajelzéseket, egyedül nem tudjuk tökéletesíteni az oldalt. Jöjjenek a megoldások, és további kreatívok is, előbb-utóbb elő fog bújni a többi megbízó is, meglátjátok. Már gyülekeznek egyébként.

Nem állunk le, nyomjuk tovább. Jobbra el.