Pályázatok

Paloznaki Jazzpiknik kisarculat tervezés

Kisarculat design
-
Paloznaki Jazzpiknik
100.000 Ft
Hátravan:
Sikeres
Követő: 42
Jazzpiknik

Megbízó

42

Hozzászólás

100%

Értékelt koncepció

10 hónap 1 hét

Utolsó aktivitás

Koncepciók (41)

Beküldve: 2018. 11. 23.
26
13
9
Beküldve: 2018. 11. 21.
9
2
8
Beküldve: 2018. 11. 26.
2
1
7
Beküldve: 2018. 11. 21.
25
6
7
Beküldve: 2018. 11. 27.
3
1
6
Beküldve: 2018. 11. 22.
5
1
6
Beküldve: 2018. 11. 25.
7
1
6
Beküldve: 2018. 11. 27.
2
1
6
Beküldve: 2018. 11. 25.
8
1
6
Beküldve: 2018. 11. 26.
3
1
6
Beküldve: 2018. 11. 22.
4
2
6
Beküldve: 2018. 11. 27.
4
1
6

Oldalak

Feladat leírása

Piaci helyzet: 

A Paloznaki Jazzpiknik a Balaton melletti 3 napos, család és kutyabarát jazzfesztivál magyar és nemzetközi fellépőkkel.
A Jazzpiknik szerelemből született és a látogatók visszajelzése alapján ez a fajta elhivatottság érezhető és kézzel fogható a helyszínen is. Családi vállalkozásként kerül megrendezésre, nem véletlen, hogy sokan családostul jönnek – erre erősítenek a napközbeni gyerekprogramok is.

Feladat leírása

Megbízó bemutatása: 

A Paloznaki Jazzpiknik az egyik legkülönlegesebb nyári fesztiválélmény a Balaton mellett, ahol 3 nap a minőségi jazzé és élőzenéé.
http://jazzpiknik.hu

Feladat leírása

Feladat: 

Amit kapni szeretnénk: alap ötletek, amiket egy plakátban és egy citylightban szeretnénk kifejtve látni.
- színek
- elemek
- stílus
- hangulat
Ötleteket és irányokat várunk.

A grafikai tervezéshez szükséges paraméterek
•Kötelező elem:
-a Jazzpiknik már elfogadott logójának használata, lehetséges színvariációkkal (kivéve piros)
-dátum
-fellépők textben: nagy sztárok (3-4) nevei naggyal, további fellépők opcionálisan kell, hogy rajta legyenek, (8-9) kicsivel – HANGSÚLYOS fellépőnevek
-alul hely a logósornak

Feladat leírása

Célkitűzés: 

• Egy markáns, színes, jól felismerhető arculatot szeretnénk, mely lehet elrugaszkodott, de mindenképp modern és a kliséket mellőző. Szeretnénk vizuálisan is átadni azt a hangulatot, amit a pikniken minden látogató átélhet: szabadság, nyár, zene, tánc.
• Hívószavak, amiket közel érzünk magunkhoz: nyár, feeling, energikus, színes, zene, tánc, együttlét, vízpart, gasztronómia, minőség, élőzene
• Elemek, amik adott esetben inspirálóak (de nem szeretnénk didaktikusan használni): fényfüzér, csillagos ég, Balaton, borosüveg, hullámok, felhők, fa a nagyszínpad előtti tér közepén, fényfestés, Balaton-felvidéki fehérre meszelt házak, szőlősoros dűlők, naplemente

Feladat leírása

Célközönség: 

Célközönség: 25+ korosztály, aki szereti a minőségi zenét és kulturált kikapcsolódási formát keres, ahol a zene és a gasztronómia is első osztályú. AB státusz, költeni tudó, élményt kereső, agilis.
Rendszeres vendége a különböző gasztronómiai, boros rendezvényeknek (Budavári Borfesztivál, Gourmet fesztivál), zeneileg inkább az komplex élmény érdekli, nagykoncertekre, szabadtéri rendezvényekre szívesen jár. Gasztronómiai érdeklődése meghaladja az átlagot, keresi a jó borokat, szeret kísérletezni, ha hall egy új jó étteremről, igyekszik eljutni oda.

Feladat leírása

Ígéret/támogatás: 

Egyedülálló esemény a Balaton partján, ami jövre már 9. alkalommal kerül megrendezésre. Igazi törzsközönséggel rendelkező rendezvény, ami mindig új embereket is vonz évente változó magyar és külföldi fellépői, a hely vonzereje és a gasztronómiai kínálat miatt.

Feladat leírása

Márka jellemzése: 

- család és kutyabarát rendezvény a Balaton partján
- fókuszban a minőségi jazz és kifejezetten az élőzene
- a házigazda Homola Pincészet borai, Balaton felvidéki borok és helyi termelői finomságok adják az izgalmas gasztronómiát, amit szerves része a rendezvénynek
- célközönség: 25+ korosztály, akik barátokkal, családtagokkal érkeznek Paloznakra, egy teljes hétvégét töltenek a faluban, a környező településeken

Feladat leírása

Médiaterv: 

Felületek, ahol az arculat később használatra kerül: honlap, jegyrendszer, óriásplakát, facebook cover, bannerek, citylight.

•Arculat továbbgondolása: jó lenne, ha az arculat elemei, gondolatisága a helyszíni megjelenésekben is folytatható lenne (a fesztiválon)

Feladat leírása

Stílus: 

Markáns, színes, jól felismerhető arculat, modern, de a boros kliséket mellőző.

Feladat leírása

Kerülendő: 

Kerülendő: didaktikus, jazzre jellemző vizuális klisék, boros pohár, boros klisék

Feladat leírása

Egyéb ismérvek: 

Inspirációnak csatolunk pár általunk kedvelt fesztivál plakátot.

Fórum

Tisztelt Megbízó!

A feladat csak plakát elkészítéséről szól, vagy a klasszikus értelemben vett kisarculatról is? Illetve a fellépők neveit lehet tudni, vagy elég, ha helykitöltő szöveget használok?

Megtisztelő válaszukat előre is köszönöm!

Kedves Kreatív!

A brief Feladatok szekciója mindig az irányadó a pontos feladatot illetően. Jelenleg ez plakát és citylight.

Tisztelt Megbízó!

Kérhetjük a munkák értékelését, annak érdekében hogy az esetleges felmerülő problémákat/változtatásokat, az Önök segítségével időben megoldhassuk?

Kedves Megbízó, mikorra várható a pályamunkák értékelése?

Kedves Megbízó, mikorra várható eredmény? Köszönettel

Kedves Megbízó!

Először is hadd gratuláljak a nyertesnek, szép munka!

Másodsorban szeretnék kiállni jómagam és a többiek lelkiismeretes munkája mellett, mert az, hogy a győztes is csupán 7 pontot kapott, szerintem nagyon nincsen rendben.
A két shortlistes pályaműn kívül mindenki 4 meg 3 pontokat kapott, ami finoman szólva is lepontozás az én szememben. Gyanítom, hogy a többi kreatív társam is órákat dolgozott a plakát megtervezésén, majd prezentálásán, szerintem így mindenki munkáját gyakorlatilag semmibe nézték. Mikor először megláttam a pontszámom, nagyon nem értettem egyet vele, de annyira nem érintett meg, hogy írjak, amikor azonban láttam, hogy az enyémen kívül mindenki másnak is ilyen nevetségesen alacsony értékelést adtak, úgy éreztem, ki kell állnom a többiekért is. Arról már nem is beszélek, hogy senkit sem pontoztak vagy véleményeztek menet közben, hogy egyáltalán tájékoztatva lettünk volna arról: jó irányba halad-e a tervezetünk.

Egyetértek! Én is lepődötten néztem ezeket a pontozásokat. Viszont a legtöbb megbízó valóban nem a legjobb a grafikus munkák értékelésében/konstruktív kritikájában. Amire szerintem jobban is odafigyelhetnének ezen az oldalon.

Teljes mértékben egyetértek! Az első változat beküldése után kaptam egy 3 pontos értékelést, melyet figyelembe véve készítettem egy második koncepciót is, ugyanazon pályamunkán belül, tekintve, hogy az első nem nyerte el a Megbízó tetszését. Két alkalommal írtam ezzel kapcsolatban, próbáltam velük kommunikálni, de ők ezt semmibe véve hagyták a 3 pontomat, amit az első változatra kaptam.

Kedves Megbízó! Biztos vagyok benne, hogy végignézni és elemezni minden beküldött koncepciót nem 5 perc, de ha már kiírnak egy pályázatot, vehetnék arra a fáradtságot, hogy becsületesen végigpontozzák a Kreatívokat, elvégre mi is becsületesen kidolgoztuk a beküldött munkákat! Ezekre sem egy normális értékelést, sem egy véleményt nem kapott senki, hogy tudjuk milyen irányban haladunk...

A győztesnek gratulálok! Nem volt könnyű dolgod ;)

Egyetértek! Komoly probléma van a pontozással! A győztes munka valóban klassz, gratulálok! De ő is több pontot érdemelne.

Kedves Kreatívok!

Mi is szóltunk emiatt a megbízónak - ahogy ilyen esetekben máskor is megtettük -, és korrigálva lett néhány munka pontozása. (Ezek nem a mi súlyozásunkat jelképezik, a megbízó megítélésénél maradtunk, mindössze a pontok lettek megemelve ott, ahol ők is szükségesnek látták a jelzés kapcsán.)

Arról, hogy az oldalon hogy figyelünk erre oda: minden megbízót egy felugró, ki nem kerülhető ablak fogad a pontozással kapcsolatos útmutatókat illetően, és ez megtalálható közvetlenül az értékelő szekció fölött a pályázat aktív állapotában is folyamatosan. Emellett furcsa pontozásoknál első körben jelezzük a megbízónak, ha túl szigorúan „fog a tolla”, egészen extrém esetekben pedig mi magunk nyúlunk bele akár a megbízót is felülbírálva. (Erről mindig tájékoztatást adunk a pályázati fórumban is.)

Köszönjük szépen! Szerintem így már rendben van a pontozás.

Fórum (11)