Pályázatok

Könyvesbolthálózati logó- és arculattervezés (grafika és betűkép)

Logó + Kiterjedt arculat design
-
KÖNYVSZIGET felnőtt és gyerek
200.000 Ft
Hátravan:
Elbírálás alatt
Követő: 62
Domina55

Megbízó

139

Hozzászólás

100%

Értékelt koncepció

18 óra 46 perc

Utolsó aktivitás

Promotálás
Pályázat promotálásaA pályázatról írunk egy hírlevelünkben, és a közösségi média felületeinken fizetett hirdetésként is beszámolunk róla.

Koncepciók (69)

Anonymous
Beküldve: 2017. 11. 10.
?
?
-
Anonymous
Beküldve: 2017. 11. 10.
?
?
-
Anonymous
Beküldve: 2017. 11. 07.
?
?
-
Anonymous
Beküldve: 2017. 11. 05.
?
?
-
Anonymous
Beküldve: 2017. 11. 04.
?
?
-
Anonymous
Beküldve: 2017. 11. 01.
?
?
-
Anonymous
Beküldve: 2017. 11. 10.
?
?
-
Anonymous
Beküldve: 2017. 11. 10.
?
?
-
Anonymous
Beküldve: 2017. 11. 10.
?
?
-
Anonymous
Beküldve: 2017. 11. 10.
?
?
-
Anonymous
Beküldve: 2017. 11. 10.
?
?
-
Anonymous
Beküldve: 2017. 11. 10.
?
?
-

Oldalak

Feladat leírása

Piaci helyzet: 

Az Alexandra könyvesboltok bezárása után a két nagy lánc mellett (Libri és Líra), több kisebb könyvesbolthálózat vette át a korábbi könyvesboltok üzemeltetését.

Feladat leírása

Megbízó bemutatása: 

Cégünk öt vidéki, belvárosi könyvesboltot üzemeltet, terveink között szerepel esetleges bővülés, illetve az online piaci megjelenés is. Így szükségessé vált a KÖNYVSZIGET elnevezésű bolthálózatunk számára egységes logó és arculat kialakítása.

Feladat leírása

Feladat: 

Elsődleges feladat egy logó tervezése, amely grafikai elemeket tartalmazva önállóan, névfelirat nélkül is használható.
Figyelemfelkeltő, de nem harsány, könnyen megjegyezhető, szerethető logóra van szükség, ami a könyvek, a kulturális értékek szeretetét és tiszteletét sugallja, és üzenete könnyen visszatükrözhető a boltbelsőben is.

Igény, hogy ez a grafikus változatú logó akár térben is megjeleníthető legyen egy cégéren, a 3D hatáson kívül világító változatban is működjön. Ehhez konkrét terveket várunk.

Igény, hogy ez a logó különféle feliratokkal együtt is harmonikus egységet alkosson, nem csak a boltnévvel (KÖNYVSZIGET), hanem más, 3-15 karakteres szavakkal (pl. Vác, vagy Mosonmagyaróvár) együtt is, kicsiben és nagyban is jól felismerhetően (kitűző és cégtábla), egyező betűtípussal, telített színekkel.
További igény, hogy a logó kevés színkombinációból álljon, működjön inverzben és fekete/fehér változatban is.
A grafika tartalmazhat lehetőségként tárgyakon, grafikai motívumokon kívül ember alakot is.

Igény a logó és arculat gyerek változatának kialakítása is.

A logókat a betűtípus pontos megnevezésével olyan formátumban kérjük a pályázat győztesétől, amely alkalmas lesz a sokoldalú felhasználáshoz. (Nem elvárás, de szívesen vesszük, ha mintát kapunk a sokoldalú felhasználhatóságra, pl információs tábla könyvesbolton belül elhelyezett könyvgúlán: KÖNYVSZIGET (logó) Akció, A KÖNYVSZIGET (logó) ajánlja, kitűző az eladók nevének feltüntetéséhez)

Feladat ezen kívül homlokzati cégtábla tervezése különféle méretre és felületre, olyan formátumban, amely alkalmas lesz a cégtáblák legyártásához – a győztes közreműködését fogjuk kérni, amikor a kivitelező céggel ezeket legyártatjuk. A portálfotókat feltöltöttük, ezekhez kérjük az öt bolt cégtábláját megtervezni. Igény szerint pontos méreteket is rendelkezésre bocsájtjuk.

Feladat leírása

Célkitűzés: 

Sokoldalúan és harmonikusan felhasználható logó látványa a belső portálon, információs táblákon, arculati dekorációs elemeken, kirakati vitrinmatricán, webdesignon, reklámtáskán stb olyan, ami bizalmat ébreszt és vásárlói hűséget eredményez.

Feladat leírása

Célközönség: 

Az olvasáskultúra iránt érdeklődők széles köre, akik saját célra, ill. ajándékba vásárolnak könyvet (elsősorban vidéki városi közönség).

Feladat leírása

Ígéret/támogatás: 

Szeretnénk a felnőtt és idősebb korosztályom kívül minél több fiatalt: gyereket és serdülőt is a boltjainkba szoktatni - a megnyerő boltbelsővel otthonos, családias, egyben modern hangulattal, érdekes kulturális rendezvényekkel.

Feladat leírása

Márka jellemzése: 

Minden könyvesbolt kulturális missziót teljesít. A KÖNYVSZIGET a könyvekhez kapcsolható egyéb kulturális tevékenységeknek is helyet ad, kulturális centrumként, piactérként is működik (képzőművészeti kiállítások). A könyv egyfajta reneszánszát éli, még sokáig komoly szerepet fog játszani a kulturális életben, hiszen semmi sem pótolhatja a lapozás élményét és a sorok olvasása közben érzett friss nyomdaillatot. Szerencsére egyre több fiatal tér vissza a boltokba a netes e-bookpiacokról, mert itt mosolyognak az eladók.

Feladat leírása

Médiaterv: 

A hálózat nevét, logóval együtt aktívan fogjuk használni az online és offline médiakampányaink során.

Feladat leírása

Stílus: 

Letisztult, modern, elegáns, mégis vidám és könnyed.

Feladat leírása

Kerülendő: 

Szokványos pálmafás megoldásokat nem szívesen látunk.
Kerülendők a versenytársak által használt sablonok.

Feladat leírása

Egyéb ismérvek: 

Az arculattervnek tartalmaznia kell a felhasznált betűtípust, annak jogtiszta használhatóságát, a színkombinációk Pantone és CMYK meghatározását.
A győztestől digitálisan és nyomtatott változatban is kérjük a logókat, illetve azok felhasználási változatait, layeres és vektoros kidolgozottságban, nagy felbontású sokszoros nagyításban is használható méretben. Kérjük biztosítani a későbbi szabad felhasználást további területeken, pl. pólón, sapkán, PR anyagokon stb.

Fórum

Tisztelt Megbízó!

Szeretném megkérdezni, hogy mit ért pontosan az alatt, hogy a logó és arculat gyerek változatának kialakítása.

egy Kreatív

Tisztelt Megbízó!

A kérdésem a következő.
Lehetséges e a Könyvszigetet elválasztani a könyv utáni sorváltással? Valahogy így:
könyv
sziget

Sokkal könnyebben lehetne kezelni különböző felületeken. természetesen ha nem engedélyezett, azt is megértem.
Várom válaszát:

Vivien

Kedves Kreatív!
A pályázatban első megközelítésben egy általános, felnőtt logótervet várunk, amit második feladatként megfelelő elemek lecserélésével vagy illeszkedő betűtípus váltással, vagy színes felirattal, esetleg egy kölyök állatfigurával, játéktárggyal - ez a Kreatívok elképzelésén múlik, hogy mit választanak) stb. lehet gyerekváltozatban is használni - a könyvesbolt gyerek részlegénél használnánk, sapkákat, kitűzőket, készíttetnék vele, hogy beszoktassuk a gyerekeket a könyvesboltba.
Várom további kérdéseit, illetve a páylázatát.
Üdvözlettel:
Domina55

Tisztelt Pályázó!
Értem a problémát, de sajnos nem szerencsés az elválasztás, mivel a könyvszigetet egy szóba kell írni. A válasz: nem lehetséges.
Üdvözlettel:
Domina 55

Fórum (4)