Pályázatok

Debreceni Egyetem részére kabala figura és logó tervezése

Egyéb design
-
Debreceni Egyetem
120.000 Ft
Hátravan:
Visszavonva
Követő: 36
unideb

Megbízó

9

Hozzászólás

100%

Értékelt koncepció

2 év 3 hónap

Utolsó aktivitás

Promotálás
Brief írás segédlet
Pályázat promotálásaA pályázatról írunk egy hírlevelünkben, és a közösségi média felületeinken fizetett hirdetésként is beszámolunk róla.
Brief írás segédletA brief írásban mi is segédékeztünk, hogy a megbízói igények egyértelműek legyenek a résztvevő kreatívoknak.

Koncepciók (25)

Beküldve: 2015. 08. 02.
8
2
8
KB
Beküldve: 2015. 08. 02.
8
6
8
eDE
Beküldve: 2015. 08. 01.
2
0
7
Beküldve: 2015. 07. 15.
19
2
7
Beküldve: 2015. 08. 01.
17
0
7
Beküldve: 2015. 07. 18.
3
0
6
Beküldve: 2015. 07. 27.
4
0
6
Beküldve: 2015. 08. 02.
6
0
6
Beküldve: 2015. 08. 02.
1
0
5
Beküldve: 2015. 07. 04.
1
0
5
Beküldve: 2015. 08. 02.
2
2
5
Beküldve: 2015. 07. 16.
5
1
5

Oldalak

Feladat leírása

Piaci helyzet: 

A Debreceni Egyetem a magyar felsőoktatás meghatározó, kiemelkedő intézménye. Nemcsak a hazai és nemzetközi oktatás, hanem a kutatás, innováció és fejlesztés, valamint a vállalati szférával való kapcsolattartás terén is élenjár. A folyamatosan változó társadalmi gazdasági környezet megköveteli az intézménytől a rugalmasságot, a megújulás képességét, valamint az elvárásokhoz való alkalmazkodást.
Az Egyetem elsődleges feladata, hogy oktatási rendszerén keresztül a tudomány és a művészet több területén a társadalom számára művelt, magas fokon képzett, nemzetközi elméleti és gyakorlati tudással rendelkező felsőfokú végzettségű elméleti és gyakorlati szakembereket képezzen és tovább képezzen.
A Debreceni Egyetem vezetése célul tűzte ki, hogy a hazai és nemzetközi partnerekkel együttműködve a legmagasabb szinten sokoldalú és gyakorlati tapasztalatokon épülő, interdiszciplináris képzéssel, kutatással hozzájárul a jövő nemzedékének kineveléséhez. Mindamellett, hogy Magyarország meghatározó szellemi központjaként is ismert a Debreceni Egyetem, kutatóegyetemként, mint a térség egyik kulcsszereplője részt vállal a versenyszféra, az üzleti élet, a helyi önkormányzat, valamint Magyarország társadalmi-gazdasági életében.

Feladat leírása

Megbízó bemutatása: 

A Debreceni Egyetem az ország más integrált felsőoktatási intézményeihez hasonlóan, addig önállóan működő intézmények (újra) egyesítésével és jogutódlásával 2000. január 1-ével jött létre. Történelmi gyökerei visszanyúlnak a Debreceni Református Kollégium alapításáig (1538), amelynek később kialakult három akadémiai tagozatára alapozva jött létre a Debreczeni Magyar Királyi Tudományegyetem, az 1912. évi XXXVI. Törvénycikk alapján. Ezzel a 475 éves, megszakítás nélküli múlttal ma a Debreceni Egyetem az ország legrégebbi, folyamatosan ugyanabban a városban működő felsőoktatási intézménye.
Jelenleg a Debreceni Egyetem, mint az ország egyik legnagyobb hallgatói létszámmal működő és a legteljesebb tudományterületi képzést nyújtó egyeteme, közel 30 ezer hallgatót oktat, 14 karon, oktatóinak száma közel 1600 fő. Az egyetemen 3800 külföldi diák tanul.
Debreceni diáknak jó lenni! Amellett, hogy magas szintű képzésben, modern infrastrukturális közegben nemzetközi hírű szaktekintélyektől tanulhatnak a fiatalok, a széles képzési kínálatnak köszönhetően igazi értelmiségi műhelyek alakulnak ki, ahol a különböző szakos hallgatók osztják meg véleményüket napi kérdésekről ugyanúgy, mint filozófiai gondolatokról vagy az élet nagy kérdéseiről.
Az egyetem víziója, hogy fejlesztéseivel, innovációival, oktatási, kutatási és tudományos területen elért eredményeivel olyan szellemi és gazdasági központ legyen továbbra is, amelyre méltán büszkék a hallgatók, az oktatók, a kutatók és az itt dolgozók.

Feladat leírása

Feladat: 

Az egyetemnek otthon adó Nagyerdő védett természeti területe az erdei mókusok élőhelyeként szolgál. A Nagyerdő fái – köztük a tölgy, dió, fenyő - a kis rágcsálók számára természetes táplálékforrást biztosítanak. Ebből kiindulva esett a választás a mókusra, mint kabalafigurára, mely a hallgatók körében nagyon nagy népszerűségnek örvend és az egyetemnek otthon adó Nagyerdőnek is kedves színfoltja. Az egyetemi mókust eDE névre keresztelte a hallgatói közösség. eDE aktív résztvevője az egyetemi rendezvényeknek, szimbolizálja a barátságos hallgatói légkört és mozgalmas diákéletet, részt vesz a középiskolásoknak szervezett felsőoktatási börzéken, a Debreceni Egyetemet népszerűsítő eseményeken is.

- Logó tervezése:
A mókust, eDÉ-t sematikusan ábrázoló, egyedi és egyértelmű jelölés, jól felismerhető és minél megjegyezhetőbb szimbólum elkészítése, mely kis felbontásban és felületen is felismerhető. Típusát tekintve vegyes logó legyen, mely a kabala nevét is tartalmazza, olyan formában, hogy az illusztráció a szöveg eltávolításával is könnyen azonosítható maradjon. Online és nyomtatott kommunikációs eszközökön egyaránt jól használható logó megtervezését várjuk. Stílusa tükrözze az aktív hallgatói életet, barátságos környezetet. Színvilágát tekintve legyen saját színében és fekete-fehérben is ízléses, jól látható. Formáját tekintve stilizált, kevésbé bonyolult, jól megjegyezhető illusztrációt képzelünk el. A tervet színes és fekete-fehér változatban is kérjük elkészíteni.

- Kabala mókus tervezése:
A figura tervezésének elsődleges célja, hogy plüssállatként (3D-ben) elkészíthető legyen. A kabalának főként fiatal felnőtt, hallgatói célközönség számára megnyerőnek kell lennie, a beazonosíthatóságnak függetlenül a logótól is működnie kell. Továbbá fontos, hogy a logó és az illusztráció összhangban legyen egymással, tehát felismerhető legyen a logóból az illusztráció, és fordítva is.
A kabala vonásai kedves, cuki, érdeklődő tulajdonságokat tükrözzenek. Jelenjen meg rajta a Debreceni Egyetem logója, pl. kendő vagy póló formájában, és/vagy a friss diplomások szimbóluma a hosszúkás egyetemi sapka is. Az erdei mókusra jellemző jellegzetes testtartásban kerüljön ábrázolása (kicsit felemelt mellső lábakkal, melyek rövidebbek a hátsó lábaknál).
Tudjuk, hogy a kreatívok képességüknél fogva tisztában vannak egy mókus anatómiájával, de a biztonság kedvéért leírjuk, hogy mi hogyan látjuk az állatot: A mókus bundája vörösesbarna és a hasánál fehér. Feje gömbölyű, fülein szőrpamacsok vannak, szemei nagyok, mosolygósak, tekintete kíváncsi, érdeklődő, farka közel olyan hosszú, mint a teste, mely a fák közötti ugráláskor az egyensúlyozás eszköze, éjszaka takaróként szolgál.
A kabalafiguráról 2D-ben vektoros formátumban kérjük megküldeni a látványtervet, mely alapján a gyártó el tudja készíteni plüss anyagból az állatot. Méretét tekintve kb. 10-15 cm magas figurát képzelünk el.

Feladat leírása

Célkitűzés: 

- a kabala legyen kedves, szeretni való, barátságos, tettre kész, bátor
- a hallgatók számára hozzon szerencsét, bátorítsa őket, legyen megmosolyogtató
- olyan figura legyen, melyet szívesen adunk másoknak ajándékba
- már a hallgatók toborzása során alakuljon ki egy kép az intézményben töltött diákévekről, hallgatóság összetartozásáról

Feladat leírása

Célközönség: 

- középiskolák tanulói
- felsőoktatási intézménybe felvételizni szándékozó, továbbtanulni készülő végzős hallgatók
- felsőoktatási intézményekben alapszakon, mesterszakon tanuló vagy végzett hallgatók

Feladat leírása

Ígéret/támogatás: 

A mókus figurájának azt kell sugallnia, hogy a Debreceni Egyetem hallgatói közé akarjon kerülni minél több továbbtanulni szándékozó fiatal. A kedves figura a tanulmányok, vizsgák során mindig szerencsét hoz, az arcokra mosolyt csal egy-egy kevésé jól sikerült dolgozat, felelet után is.
„Ha a Debreceni Egyetemet választod, akkor az ország egyik legnagyobb hallgatói létszámmal működő, legteljesebb képzési kínálattal rendelkező intézményének leszel tanulója, ahol eseményekkel teli hallgatói élet, változatos programok, barátságos és emberléptékű környezet fogad.”

Feladat leírása

Márka jellemzése: 

- A Debreceni Egyetem mottója: Több, mint diploma
- Egymásra épülő képzési programok, nyelvvizsgaközpont, doktorandusz képzés, tudományos diákkörök, tehetséggondozó programok és az ország második legnagyobb könyvtárja biztos támogatást jelentenek az egyetemen folyó oktatási, kutatási és alkotó tevékenységhez.
- Az ország egyik legerősebb hallgatói érdekvédelmi és érdekképviseleti szervezete működik az egyetemen.
- Hallgatói karrier tanácsadás, ösztöndíjprogramok, gyakorlati helyek, nemzetközi tanulmányutak, rendezvények, esélyegyenlőségi központ, alumni központ, folyamatosan felújított és fejlesztett kollégiumi férőhelyek garantálják a hallgatóbarát légkört.

Feladat leírása

Médiaterv: 

eDE, mint egyetemi kabalafigura a hallgatók felé irányuló kommunikáció kulcsfontosságú eszköze. A nyomtatott és online felületeken megjelenő logó mellett a fő cél a kézzel fogható kabalafigura legyártása, egyetemi ajándékként történő terjesztése. A mókus, mint kabala legalább az elkövetkező öt éves periódusban használandó marketing eszköz.
- Logó megjelenési lehetőségei: weboldal, közösségi oldalak, plakátok, programismertetők, meghívók, szórólapok, sajtóközlemények, PR cikkek, elektronikus reklámfelületek, ajándéktárgyak
- Plüssmókus megjelenési lehetőségei: ajándékboltban megvásárolható kabalaként, hallgatói rendezvényeken, eseményeken (oktatási szakkiállítás, gólyatábor, nyílt nap, beiskolázási rendezvény), promóciós ajándékként, népszerűsítő reklámkampányok, játékok nyereménytárgyaként

Feladat leírása

Stílus: 

Elvárásunk, hogy egy stílusos, ikonikus, modern, kedves, vidám, közvetlen mókus köszönjön vissza a logó és a plüssfigura esetén egyaránt. A logó esetében az egyértelműség, a kabala plüss esetében a kivitelezhetőség is fontos szempontok. A kétféle eszköz (logó és plüssfigura) legyen egymással összhangban, mindkettő illeszkedjen a célcsoport korosztályához, valamint univerzálisan is jelképezze a hallgatók szemléletmódját. A színvilág harmonizáljon a Debreceni Egyetem arculatával, háromnál több szín használata nem ajánlott és a logónál javasolt az egyféle betűtípus.

Feladat leírása

Kerülendő: 

Kerülendő a részlet gazdag, túl színes megjelenítés, az ijedt, mogorva, bugyuta arckifejezés, kidülledt szemek, túlságosan gyerekes karakter.
Ne legyen összetéveszthető az Obi áruház mókusával, Szandival a Spongyabob c. rajzfilmből, a Disney mókusokkal, Chip&Dale-lel, A mogyoró meló c. animációs rajzfilm mókusával, és egyéb mókuskarakterekkel sem.

Feladat leírása

Egyéb ismérvek: 

A pályázati díj nettó összeg.
A nyertes kreatívnak az arculati elemeket PDF formátumban, valamint vektoros formátumban is át kell adni, a CMYK színkódokkal és a használt színek Pantone megfelelőjével együtt.

Feladat leírása

Mellékletek: 

Fórum

Tisztelt Megbízó!

Én a Debreceni Egyetem logójának vektoros változatát hiányolom még a mellékletből!
Jelezték, hogy jelenjen meg valamilyen formában a plüssfigurán, de melyik változatban?
Többféle színnel és felirattal is találkoztam a keresgélés során...

Kedves MEKreatív!

Köszönjük érdeklődését, kérdését.
Az egyetemi logó megújítása/egységesítése szintén aktuális projektünk, ezért eltekintünk attól, hogy a jelen pályázat részeként tervezett plüssfigurára (vagy a mókus sapkájára, kendőjére) rákerüljön. A logót a későbbiekben helyezzük el a mókuson.
Üdvözlettel: Debreceni Egyetem

Kedves Megbízó!
Akkor egy egyedi mókustervet várnak, ami azért mókusnak néz ki (olyan a füle, farka, színe stb.), de nem egy tucattermék?
Ez alatt arra gondolok, hogy realisztikus plüssmókusból nagyon sok van már (nekem is van, még egyetemes sapija is van).
Tehát el lehet engedni azért a fantáziát bizonyos keretek között és lehet akár egy mesefigurás külsejű mókus is?

Kedves Senhora,
igen, egy olyan mókust szeretnénk, ami egyedi, csak a Debreceni Egyetemen elérhető. Ugyanakkor hasonlítson egy erdei mókusra, és mesefigurákhoz hasonló vonásai is legyenek. Várunk egy plüssfigura tervet és egy ebből képzett logót is, ami online és offline felületeken egyaránt használható.

Kedves Kreatívok!
Köszönjük a beküldött alkotásokat, a sok-sok munkát. A hosszabb döntési folyamat miatt a győztes hirdetésére várhatóan 2015. szeptember 10-ig kerül sor. Mindenki megértését és türelmét köszönjük.

Kedves Kreatívok!
Örömmel vettük, hogy nagy számban érkeztek be alkotások a kabala mókus és logó tervezésére kiírt pályázatunkra. Ezúton tájékoztatunk mindenkit a pályáztatás helyzetéről. Köszönjük a befektetett energiát, a kidolgozott ötleteket, a beküldött munkákat. Több körös értékelést követően született meg a döntés, mely szerint jelen pályázat keretében nem hirdetünk győztest. Ennek oka, hogy az egységes egyetemi arculat is megújul, melyhez igazodnia kell a mókus arculatnak, így annak kidolgozására, kidolgoztatása a későbbiekben kerül sor. Minden kreatívnak köszönjük a türelmet, és bízunk benne, hogy megértik döntésünket. További sikereket kívánunk.
Üdvözlettel:
Debreceni Egyetem

Fórum (6)