Pályázatok

Logó készítés a Budapest Retro Élménycentrum számára

Logó design
-
Budapest Retro Élménycentrum
200.000 Ft
Hátravan:
Győztes kiválasztva
Követő: 122
Missniki

Megbízó

14

Hozzászólás

100%

Értékelt koncepció

19 óra 29 perc

Utolsó aktivitás

Promotálás
Pályázat promotálásaA pályázatról írunk egy hírlevelünkben, és a közösségi média felületeinken fizetett hirdetésként is beszámolunk róla.

Koncepciók (133)

Beküldve: 2019. 04. 28.
24
20
9
Beküldve: 2019. 04. 28.
3
0
7
Beküldve: 2019. 04. 28.
7
0
5
68
Beküldve: 2019. 04. 25.
5
1
4
Beküldve: 2019. 04. 27.
2
0
4
Beküldve: 2019. 04. 27.
5
0
4
Beküldve: 2019. 04. 04.
9
0
4
Beküldve: 2019. 04. 03.
11
0
4
Beküldve: 2019. 04. 27.
5
0
4
Beküldve: 2019. 04. 28.
1
0
4
Beküldve: 2019. 04. 12.
1
0
4
Beküldve: 2019. 04. 28.
9
0
4

Oldalak

Feladat leírása

Piaci helyzet: 

A Budapest Retro Élménycentrum magyar piacon véleményünk szerint egyedülálló lesz. A retro tárgyak
mellett sok interaktiv tartalom is várja a látogatókat majd.
Nem szigorúan vett múzeum hanem egy vidám, pörgős, humoros, érdekes, interaktív élményközpont. Időutazás a 70-80-as évekbe…

Feladat leírása

Megbízó bemutatása: 

A múzeum tematikája, a rendszerváltás előtti 20-30 év időszaka, leginkább a 70-80as évek. Különböző témakörök bemutatásával szeretnénk átadni a Kádár korszak hangulatát. Röviden összegezve, a következő témakörök kerülnének bemutatásra: Úttörők és Kisdosok, panelház, tv stúdió, korabeli nappali, konyharészlet, Utcarészlet ( korabeli autókkal, motorokkal) pártiroda, Interkozmosz ( itt kiállítjuk Farkas Bertalan űrruháját, a Soyuz leszállóegység tökéletes mását sok más Interkozmossal kapcsolatos kiállítási tárggyal együtt)

Feladat leírása

Feladat: 

Szeretnénk megterveztettni az Élménycentrum logóját.

Feladat leírása

Célkitűzés: 

Azt szeretnénk, hogy a logó felkeltse az emberek érdeklődését, és kedved csináljon ahhoz, hogy ellátogassanak a múzeumba.
Szeretnénk, ha a logó utalna arra, hogy milyen múzeumról van szó. Illetve, hogy az embereknek rögtön eszébe jusson ha meglátja a logót a szocialista korszak.

Feladat leírása

Célközönség: 

Mindenki :) magyarok és külföldiek egyaránt illetve az ide látogató túristák. A kiállítás mindenki számára érdekes. Akinek vannak emlékei a Kádár korszakról azért, és az aki még annyira fiatal, hogy nincsen az végre betekinthet az olyan sokat emlegetett szocializmus világába.

Feladat leírása

Ígéret/támogatás: 

“Időutazás” a rendszerváltás előtti időkbe. A Kádár kosszak hangulatát szeretnénk megidézni.

Feladat leírása

Márka jellemzése: 

Az élménycentrum a tipikus kelet-európai retró hangulatú lesz, nem az amerikai típusú retro! Tehát 70-80-90-es évek, vasfüggöny mögötti régió, hidegháborús időszak, kommunista, szocialista.
Nem szigorúan vett múzeum hanem egy vidám, pörgős, humoros, érdekes, interaktív élményközpont. Időutazás a 70-80-as évekbe sok Interaktív, modern eszközön és játékon keresztül (interaktiv touch asztal, “öltöztetős játék”, átlátszó képernyők stb)

Feladat leírása

Médiaterv: 

Szeretnénk ha a logó megjelenne a hírdetésekben, online felületeken, lesznek logózott termékek a múzeum shopjában. A múzeumhoz tartozik egy kávézó is, ahol szintén elképzelehető, hogy lesznek logózott termékek, mint szalvéta, tányér stb
Továbbá szeretnénk hírdetni az élménycentrumot, nyomtatott sajtóban, rádióban illetve tévében is. Online felületen természetes fog a múzeum rendelkezni elérhetőségekkel, úgy mint Facebook, Instagram illetve saját weboldal.

Feladat leírása

Stílus: 

Fontos, hogy a logó megjelenésében a "Kádár korszak" hangulatát keltse. Akár ha valamilyen tárgy szerepel a logóban, annak tipikus retronak vagy erre a korszakra vonatkozó emblematikus tárgynak kell lennie. Illetve a betűtípusnak és színeknek szintén a korszakra jellemző változata kellene, hogy visszaköszönjön a logón.

Feladat leírása

Kerülendő: 

A vörös csillag és egyébb kommunista jelképek.

Feladat leírása

Egyéb ismérvek: 

Egyedülálló múzeum, hiszen ez lesz Magyarország legnagyobb fedett Retro múzeuma és élményközpontja.
Szeretnénk, ha a logó utalna arra, hogy milyen múzeumról van szó. Illetve, hogy az embereknek rögtön eszébe jusson ha meglátja a logót a szocialista korszak.
Célkitűzés: Szeretnénk Magyarország legnépszerűbb és leglátogatottabb múzeuma lenni.

Fórum

Az Élménycentrumban kifejezetten Magyarországról van szó, vagy az egész világ Retró éveit mutatja be?

Kifejezetten a magyarországi Retróról van szó. Ami sok mindenben mutat hasonlóságot a többi kelet-európai volt szocialista országokéval.
A kiállítás bemutatja a rendszerváltás előtti 20-30 évet, azaz a Kádár korszakkal fémjelzett időszakot.

Kedves Megbízó,

A logó attol függetlenül, hogy a kádár korszakot kell idézze, lehet "maibb"/modernebb feldolgozás? Meg esetleg a kádár címert mint kiindulási alapot lehet használni, vagy az sem fér már bele?

Előre is köszönöm

FelixT

Kedves Felix!

Lehet akár modernebb is, de az nagyon fontos, hogy a tematika felismerhető legyen a modernebb logón is. Lehet igen használni a Kádár címert is kiindulásként,
köszönöm!
niki

Kedves Tervezők!

FONTOS szempont, hogy nem szeretnénk túl bonyolult grafikájú ábrát.
"'A kevesebb néha több” alapon elegendő lehet egy szép tipografikus logó is, ami maximum egy –a korszakra utaló– grafikai elemmel van kiegészítve.
Ezt a megoldást indokolná az is, hogy sok reklámhordozónkon a logó 1 vagy max. 2 színben tud majd csak megjelenni technológiai korlátok miatt, sőt van amin csak dombornyomásként fog szerepelni.
Köszönöm szépen!
Niki

Kedves Megbízó!

Érdeklődni szeretnék, hogy a múzeum teljes neve -Budapest Retro Élménycentrum - szerepeljen a logóban, és azt egészítse ki egy grafikai elem?

Kedves Beatrix!

Igen, szerepeljen.És grafikai elem is lehet mellette.
köszönöm!

Kedves Megbízó!
Előzetesen várható pontozás illetve értékelés? A szükséges módosításokra való tekintettel kérdezem :)

Köszönöm!

Kedves Megbízó, Figyeltek arra, netán szándékos a BRÉ szó, ha összeolvassuk rövidításként a Budapest Retró Élménycentrum szót?
Eléggé pejoratív.

Ez nekem is eszembe jutott, úgyhogy gyorsan el is vetettem a dolgot...

Kedves Megbízó!

Sajnálattal látom, hogy a pályázat már elbírálás alatt áll. Az oldal a napokban még 1 hét hátralevő időt mutatott. Volna még lehetőség feltölteni a munkámat, vagy már lecsúsztam róla? :-(

Kedves Kreatív!

A határidő az elejétől kezdve fix volt, nem lett változtatva.

Kedves Tervezők!
Köszönjük szépen a terveket. Eredményt hírdetni 2 hét múlva szeretnénk.
Köszönjük a türelmet!
Üdv
Retro Múzeum

Kedves Megbízó!
Mikorra várható pontozás és eredmènyhirdetés? Már az utólag ígért két hét is letelt...

Ez egy nagyon jó kérdés, engem is foglalkoztat! Várható még az értékelés?

Szeretnék gratulálni Kreari két munkájához! A 'Budapest Retro logo "pille" ' és a 'Budapest Retro logo C' munkák zseniálisan és mégsem tolakodóan idézik a korábbi időket, számomra a 80-as éveket. Annak ellenére hogy nem vagyok "annyira" öreg, a remek formatervezéssel ellátott műanyag szék, illetve a City Grill / Centrum logora hajazó megoldás megmosolyogtatott :) Gratulálok :)

inkább nem írom le a véleményemet... gondolkoztam rajta, hogy pályázni kéne, de valami azt súgta, ne tegyem. jó volt a megérzésem.

Nem úgy volt, h nem szabad a vörös csillagot használni?

Egyetértek...

De... és minden egyéb kommunista kellék. Ehhez képest..:

És az is elég érdekes, hogy még szinte különbséget se tesznek a pàlyázatok között a 3 meg 4 pontjaikkal. Azért lehetett volna jobban árnyalni...

Az összes értékelés nevetséges és felháborító...elnézést, de sok olyan munkát láttam, akik igenis szépen kidolgozták a feladatot, látszik, hogy dolgoztak vele, ehhez képest odavetett 3 és 4 pontokat látok...no comment...

Sziasztok. Én a leírásban úgy olvastam hogy nem lehet vörös csillagot használni azért nem is nyúltam az ötlethez. Csináltam egy Hofi logót, gondolva az sikert arat.... azt gondoltam hogyha nem is nyer, de a döntőbe belekerül mint Hofi.... erre kap 3 pontot... kár érte...
A győztesnek természetesen gratulálok .

Hat én nem jelentkeztem erre a palyazatra, nem is bánom ahogy elnézem itt a pontozast. Meg van a joga ahhoz a megbizonak, hogy úgy pontozza a koncepciokat, ahogy akarja, de ez kriminális ami pontozast csinaltak. Eleve meg lett adva, hogy vörös csillag nem hasznalhato, de a gyoztes munkájában az van. És persze gratulálni szeretnek nekik. De azert az, hogy kb minden munkára odahanynak 4-3 pontokat, arra nem tudok mit mondani...

A győztes logó emblémája nem egyedi, például ezen az oldalon is megtalálható:

http://sosialistaflokkurinn.is/en/2017/07/06/participatory-democracy-in-...

A pontozást sem tartom korrektnek és a határidők sorozatos átlépését sem a Megbízók részéről.

A feladat leírásában szereplő irányelvek is általában semmibe vannak véve, a vörös csillag használata is kerülendő volt.

azzal a hofis logóval inkább ne dicsekedj, pláne, hogy lopott a karikatúra...

https://www.facebook.com/madachszinhaz/photos/a.122908507730006/13956566...

szóval a pontozással van a legkevesebb baj...

Akkor úgy látszik, a másolásvédelem nem annyira működött! :) Ez 100% plágium!

Az előttem kommentelők mindegyikével egyetértek. Kedves Kreanod! Kaphatnánk érdemi reakciót a fentiekre? Köszönjük előre! Úgy érzem kissé kezdenek elharapózni a dolgok ezen az egykor szebb időket látott oldalon. A Megbízóról pedig meg van a véleményem.

Két jelige alatt, összesen 155 beküldött pályázati anyag után nem kezdek el másolni,
ennek feltételezését kikérem magamnak.
üdv

Kedves Kreatívok!

Idővel majd reagálunk minden felvetésre, a legfontosabb jelenleg a plágium gyanút kivizsgáltuk, és a csoport szankcionálandónak ítélte. A megbízót is tájékoztatjuk róla, a további döntések tükrében minden egyébről kommunikálni fogunk. Addig is türelmeteket kérjük.

A Hofi karikatúrádért te is megkaptad a jussodat közben. (Ez független a többi témától.)

Annak ellenére, hogy én jeleztem, hogy az embléma már létező, nem gondolom, hogy a Kreatív lopott volna. Ez látszik a portfólióból. Itt arról van szó, hogy a minimalisztikus logóknál könnyen bele lehet futni abba, hogy már elkészítették előttünk. Azt sem értem ez hogyan ment át a "másolásvédelem" szolgáltatáson. Némi átalakítással, és/vagy más színben nyilván egyedivé lehet tenni. Nekem azzal van a problémám, hogy a feladat leírásában a kerülendő részben fel volt tüntetve a vörös csillag és kommunista jelképek mellőzése, ezért aztán sokan, velem együtt nem is merték ezt a jelképet kiindulási alapnak választani. Nem csak ennél a pályázatnál érzem azt, hogy a feladat leírásában félre vagyunk vezetve, néha lottóhúzásnak érzem, hogy melyik logó lesz a nyertes. A portfóliónkat és nehéz úgy építeni, ha folyton le vagyunk pontozva.

A Másolásvédelem szűrőn egyrészt átmehet egy ilyesmi, mert teljes vizsgálatot lehetetlenség végezni, de ennél a pályázatnál ilyen nem történt, ugyanis a megbízó nem küldte el nekünk azon munkák listáját, amit ellenőrizni szeretne. De ismétlem, reagálok majd a problémákra. Általános tendenciaként emlegetni azt, hogy a megbízó egy kerülendőt választ elég erős csúsztatás, meg lehetne számolni mondjuk az elmúlt 50 pályázatban hányszor fordult ilyen elő. Ha mondjuk 15-ször, akkor lehet tendenciát pedzegetni. Ha csak 1-2 alkalommal, akkor nem. erről ment egy hosszabb diskurzus egy hasonló pályázatnál nem rég, ott átbeszéltük, hogy nem áll módunkban ebbe beleszólni még ha sajnálatosnak is gondoljuk a dolgot. (Nem mondhatjuk meg egy megbízónak sem, hogy márpedig egyes munkákat nem választhat, másokat viszont igen.)

Emellett a plágium gyanúnál mi sosem jelentjük ki, hogy valaki lopott vagy sem. Így állunk hozzá: http://kreanod.hu/blog/szigorubban-kuzdunk-a-plagizalas-ellen

Akinek a 70-80as évekről csak a veres csillag jut eszébe és ez élmény? Holott az a korszak már a fridzsider szocializmus volt a javából...

Nem rossz, de inkább a Terror Háza múzeum egy időszaki kiállításának lehetne emblémája...

Ez bizony plágium a javából.

Helyeslem. Komoly jogi bonyodalom lehet belőle, amiben a Kreanod, mint a pályázat lebonyolítója nevét is megemlíthetik. Az pedig negatív reklám...

Nagyon köszönöm neked, igazán jól esett - enyhít a komoly csalódás után. Az embert nem is az zavarja legjobban, ha nem győz, hanem ha semmibe veszik a munkáját és a befektetett idejét. A munkáidat látva és jó ideje figyelve, mint versenytárs, fontos számomra a értékelésed. További jó munkát neked a továbbiakban.

Plágium ide vagy oda, azért én megkérdezném a győztest, hogy a leírásban szereplő "Kerülendő: A vörös csillag és egyébb(!) kommunista jelképek" kitétel mely részét nem értette meg, vagy miért hagyta szándékosan figyelmen kívül? Ugyanis hogy a vissza-visszatérő - ha tendenciának azért nem nevezhető - jelenség okát felderítsük, esetleg hasznos lenne egy ilyen "vétkes" gondolatvilágába belelátnunk, mi a hozzá hasonló kreatívok értetlenségének a magyarázata.

Ha a Hofi karikatúra csípőből megkapta az 1 pontot, akkor a győztes miért is nem? Attól még lehet Ő a nyertes pályázó, csak 1 ponttal.
Következetesség!

Megvan az oka, meg is fogod tudni.

Hú de kedvesnek teccik lenni! Tényleg szeretném megtudni. Már csak azért is, mert ha egymásra helyezem (photoshopban) a két logót, milliméterre megegyező!

Ha már így szösszenünk, akkor egy nüansznyi észrevételt még hozzátennék!
Másolásvédelem: A pályázat 3, a megbízó által kijelölt munkáját leellenőrizzük, hogy kellőképp egyediek-e, így körültekintő döntés születhet.
Ennél a pályázatnál a győztes kiválasztása előtt kb. 3 héttel a shorlistbe 2, azaz kettő pályamunka lett bejelölve.
"A Másolásvédelem szűrőn egyrészt átmehet egy ilyesmi, mert teljes vizsgálatot lehetetlenség végezni, de ennél a pályázatnál ilyen nem történt, ugyanis a megbízó nem küldte el nekünk azon munkák listáját, amit ellenőrizni szeretne. "
Rest vagyok és nem olvastam el a megbízóra vonatkozó ászf-t. R-go 2 pályázatból nem nehéz 3 munkát leellenőrizni. Vagy olyan pályázat is nyerhetett volna ami nem kerül be a shortlistbe?

Kedves Pirostraktor!

Továbbra is ez a hozzászólásom a mérvadó.

Gergely!
Nyertél! Legyen mérvadó.
"Idővel majd reagálunk minden felvetésre, a legfontosabb jelenleg a plágium gyanút kivizsgáltuk, és a csoport szankcionálandónak ítélte."
Tehát ha megszületett az ítélet, akkor mi a következmény! Nem a megbízó szankcionál, hanem Ti a Kreanod! Azért is hoztam fel példának a Hofis pályázatot, mert ott egy másodperc töredéke alatt lepontoztátok!
Egyébként az ilyen "meddő" viták miatt nem fogok pályázni az oldalon. Köszönöm a lehetőséget! Tudom hogy nem leszek egy nagy veszteség, de még több ember is így gondolja ahogy én.
További sok sikert!
/Azért még megvárom ennek a történetnek a végét. Természetesen ha nem zavar./

Nem zavar, de tényleg nem értem miért kell ennyit pörögnöd és faggatnod, mikor mondtam, hogy mindenről kommunikálni fogunk szokás szerint nyíltan. Akkor kérlek ne gyere naponta és érdeklődj. Nem nálunk van épp a labda. Türelem. Attól még nem lesz igazad, hogy a jelenlegi "légüres térben" naponta feltételezéseket közölsz és faggatózol.

Nem pörgök és faggatózom! Kérdéseket tettem fel, természetesen amire méltán és érdemben választ vártam és nem egy "fennhordom az orromat" magyarázkodást! A "nem nálunk van a labda" sem állja meg a helyét a plagizálással kapcsolatban. Ismétlem, hogy nem a Megbízó dönt a plagizálásról. Egyszerűen nem tudod elismerni, hogy hiba van a gépezetben, vagy hibáztál!

Én arra szeretnék tisztelettel választ kapni a Megbízótól, hogy a tömeges 4-es értékelések valóban a megfontolt döntéseik, vagy csak ez tűnt a legegyszerűbbnek, hogy a pályázatok értékelését gyorsan lezavarják? Így a pályázók átlagos pontszámát húzzák le trehányság miatt. Érdekes képet fest magáról egy induló vállalkozás. A válaszban reménykedem.

Mégha a gyorsaság lett volna a szempont... több, mint egy hónapig tartott az értékelés...

Fórum (51)