Lovassy címkék

Készítette

Képek

1.
2.
3.
4.
5.
6.

Leírás

A Nemzeti Borválogatás címkéknél az eredeti háromszög alakot egy karakteres, lópatkó alakú címerré változtattam. Mindegyik kategória kapott egy visszafogott alapszínt (vörös: szürke, fehér: bézs, rozé: krém), s mellé boronként egy élénkebb színpárt illetve egy saját mintát. A mintákat a lovagi címerek osztásai ihlették. A betűket egy könyedebb modernebbre cseréltem, a ló alakja maradt az eredeti.

A Nemzeti Borválogatás sorozatnál kétféle elrendezést készítettem:
- Az egyiknél megtartottam az eredeti címke méreteit, arányait és szövegelredezését, azaz szinte minden információ a nagy pajzsba került és alul külön szalagon szerepel, hogy "Nemzeti Borválogatás".
- A másiknál tovább mentem, a patkó alakú pajzs kisebb lett, benne csak az embléma és a Lovassy Selection felirat maradt - így együtt egyértelműbben logóvá válva. A bor további megjelölései, illetve a "Nemzeti Borválogatás 2017" pedig egy fehér alapra került. Technikailag ezt a címkesorozat-változatot is lehetne egyben, egy stanccal kivágni, de plasztikusabb hatást lehetne elérni, ha a fehér rész matt, esetleg texturáltabb papíron, a pajzs rész pedig külön fényes matricaként vagy domborítva/lakkozva kerülne kivitelezésre.

Az Art Selection - Illatos címkék elrendezésénél arra törekedtem, hogy a címkén minél nagyobb tere lehessen a leendő alkotásoknak, így ezek jóval nagyobb méretűek. Az előzőleg "logósított" embléma + Lovassy Selection felirat arányait meghagyva, utóbbit kiegészíettem Art Selection-re, alatta pedig a pajzsot elforgattam, s így máris egy festőpaletta lett belőle. (Ahogy a technikai feltételek ill. költségvetés engedi, itt is pluszt adna hozzá, ha a palettás rész külön matricaként kerülne a címkére vagy domornyomással és/vagy lakozzással lenne kiemelve.)
Az alap felhasználása esetén a következő évek pályázó alkotóira bíznám, milyen széles legyen a címke, milyen színű legyen a paletta/logó és az alsó sáv (illetve a kupak), és milyen betűt választanak az "Illatos"-nak. 

Az Illatos címkék díszítéseinél pedig saját élményeim és olvasmányaim alapján igyekeztem kompozíciót készíteni mindabból, ami a magyar kert, mező, gyümölcsös... utána néztem a védett vagy pont gyakori vagy csak rég honos növéyeknek és állatoknak... többek közt beállítottam modellnek az épp a szomszéd nénitől kapott (tényleg illatos és kerti) rózsát és elővettem (tényleg) kertész nagyapám régi metszőollóját is :) Konkrét jelenetek helyett valami olyan megfoghatatlant, levegőset, kissé esetleges elrendezésűt és több rétegűt szerettem volna, mint az illat fogalma. S hogy hatásában igazán művészi legyen, minden eleme kézi rajz.

Értékelés

1
2
3
Gyenge
4
5
6
Közepes
7
8
9
10
Kiváló