Logó koncepció - korsó

Készítette

Képek

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.
21.
22.
23.
24.
25.
26.
27.
28.
29.
30.
31.
32.
33.
34.
35.
36.

Leírás

Tisztelt Megbízó!

Csatoltam koncepciómat képek formájában. Pár dolog amit fontosnak tartok megjegyezni, illetve ezzel kibővíteni a pályázatomat:

- Az egyes mintákon látható "Sör Főzde" szöveg, elsősorban szándékosan lett külön választva a hely elolszlás, tagolás lehetősége okán. Ezzel szerettem volna prezentálni azt a változatot, ahova esetleg bármilyen szöveget is lehet társítani.

- Mint azt látja, a két logó ugyanazon alapokra épül, csak ugyebár az egyiken alkalmazhatunk szöveget, a másikon pedig erre már nem igen van lehetőség, inkább csak emblémaként tudjuk használni az elemet.

- Úgy gondoltam, hogy a kézműves sörök alapvetően számomra nem is régies érzést, de inkább valamilyen old school érzést hoznak elő, amit viszont nem negatív értelemben gondolok. Úgy gondolom, még napjainkban is több dolog kapcsán, hogy azok a legjobb dolgok, aminek a gyökerei régre nyúlnak vissza. Éppen ezért született meg ez a logó, egy kicsit retró (vintage) stílus, és minimalizmus ötvözése.

- Az emblémában először nem gondoltam semmi konkrétumra, viszont a szerkesztés folyamata közben jöttem rá arra, talán egy ilyen témánál könnyen tudunk kis mélyebb jelentés tartamot is adni. A három körív a logóban így hát széndékos jelleggel készült, ugyanis az üveges sört vettem alapul, melyet ha jó hideg, a nyári melegben, ha lerakunk az asztalra a melegtől ugye elkezd az üvegről "folyni a víz", így ugye az asztalon nyomot hagyva. A külső kör ugye a vékonyabb perem, ami a sörnek a talpául szolgál, a belső kör pedig a bemélyedés nyoma. (Nem szoktam igazából figyelgetni az üveges sörök kialakítását, de ez egy konkrét márkáról jutott eszembe amit városomban lehet kapni, gondolom más márkánál is ilyen a kialakítás).

- Illetve a briefben olvasottak alapján, az is a cél, hogy a kézműves sörök itthoni piacát gyarapítsuk, ahogy olvastam olyan termékek is árusításra kerülnének, amelyek korábban nem voltak elérhetőek bizonyos réteg számára, ezért feltétlenül arra gondoltam hogy a szimbólumon jelenjen meg a koccintás. A legjobb helyeken is a közös, társasági sör ivás egy jó programnak bizonyult, lazításra asszociálnak vele az emberek, illetve a békére is, de ez ritkábban merül fel egyesekben. Ebből gondoltam azt, ha nyilván több ember számára, több fajta sör lesz a boltokban elérhető, többen fognak vásárolni is, így az eredmény mi más lehetne, ha nem koccintás, hisz inkább társasági program a sör ivás, legalábbis én így gondolom.

- Tovább nem ragozva, végül csak annyit jegyeznék meg, hogy szerintem kiváló ötvözése lett a minimalizmusnak, és a vintage stílusnak, ez időtállóságot biztosítva az arculatnak, a fentebb leírtak alapján pedig úgy gondolom, ennél több belső tartalmat egy logónak talán adni sem tudnék.

Kérem, értékelésével / véleményével jelezze felém, mennyire áll a koncepcióm közel, vagy távol az elképzeléseihez, elképzeléseitől.
Mi lenne az amin módosítana, tetszik-e, illetve milyen irányba kellene elindulni, ha rosszul fogtam volna meg a dolgokat?

Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel: Egy Kreatív

Értékelés

1
2
3
Gyenge
4
5
6
Közepes
7
8
9
10
Kiváló

Megbízói vélemény

Letisztult látásmód, fiatalos lendület, igényes kidolgozás jellemzi a munkáját. Köszőnjük a kiváló minőségű pályaművet!