Faszállító

Készítette

Leírás

Kedves Megbízó!

A névjavaslataim:

- PackMan vagy Packman esetleg Pack Man (a régi, klasszikus Pac Man nevű videójáték mintájára, egy "k" betűvel kiegészítve, utalva a package (csomag) szóra, ezáltal a fuvarozásra/szállítmányozásra, ugyanakkor úgy alakítva, mintha ez egy szuperhős neve lenne (amely gyakran Man-re végződik), így utalva arra, hogy a név viselője olyan a versenytársaihoz képest, mint egy szuperhős az átlagemberekhez képest). Egyébként az egyszerű teherhordó is packman, de mi most koncentráljunk Packman-re, a szuperhősre!

- Bituman (itt az újabb szuperhős, az utak hőse: a bitumen útanyag mintájára, de "man" végződéssel a régi magyar vicc poénját alapul véve: a magyar Bituman, az országutak hőse, természetesen a logót és az arculatot szuperhősössé alakítva a későbbiekben). Lehet esetleg az eredeti írásmóddal Bitumen is. Mindkét változatot érti magyar és angol ember is.

- Deli (utalás a delivery angol szóra, ugyanakkor a "deli" egy magyar szó is, pozitív, kellemes jelentéssel, amely magyarul pozitív színben tüntetné fel a nevet használó céget, angolul pedig utalna az árufeladásra, szállításra, kézbesítésre.)

- Pont (ez egyrészt franciául hidat jelent, ami utalás lehet arra, hogy a nevet viselő cég a híd az árut küldők és fogadók között, másrészt ez egy magyar szó is, így a magyarok számára is ismerős lehet - arról nem is beszélve, hogy a pont akár földrajzi pont is lehet, így utalva a fuvarozásra/szállítmányozásra).

- Trans it  vagy Transit (utalás arra, hogy az árut átadják, utána pedig áthalad egy-két földrajzi ponton, amíg megérkezik a célállomásra)á

- Pass it vagy Passit (angolul "add át" - mármint az ügyfél adja át az árut a fuvarozónak), ugyanakkor hasonlít a magyar "passzít" szóra (amikor kiejtjük), így utalhat arra, hogy a nevet viselő szállítmányozó cég oda viszi , oda "passzítja" az árut, ahova kell).

- Teddy Bear (Korábban én sem tudtam, de a "bear" szó nem csak medvét jelent, hanem valaminek a hordozását, elvivését is. Mivel a Teddy macit a magyarok is ismerik, így lehetne a név Teddy Bear.)

- Geographic Travel (A Geographic Channel mintájára kitalált név: egy földrajzi utazás, amíg eljut az áru a rendeltetési helyére).

 

A fentieken felül még lehet, hogy lesz pár javaslatom.

Üdvözlettel:

egy kreatív

Értékelés

1
2
3
Gyenge
4
5
6
Közepes
7
8
9
10
Kiváló